Man får försöka lösa det innan

Jag somnar i soffan på fredagen. Ja jag är nu ändå en gammal man och en pizza, K’s hemlagade, ligger där i magen och blir till slut för mycket för mig. Ryggläge och snarkningar. Låtsasjobb kan tära på en gammal gubbe som mig ungefär som riktigt arbete tär på en ung människa. Ja när inget annat gör det.

Men jag vaknar och vi ser Black Swan. K har sett den men jag somnade redan i inledningen den gången, ja det måste vara väldigt tidigt för jag minns inte en sekund av den. Det visar sig att K inte heller kommer ihåg så mycket. Ja inte så mycket i alla fall att det förstör upplevelsen av att se den igen. En bra film. Utan tvekan.

Planen för helgen är att byta olja i den franska bilen och klippa gräs. Men det blir inte så mycket gjort. Det regnar eller också hotar det att regna. Ja om sanningen skall fram så är det ganska fint väder på förmiddagen på lördagen men vi fastnar i soffan då också. Japp, jag snarkandes. Men det behövs vila också. Jag litar på att kroppen vet när den behövs. Så det blir som det blir. Inte så mycket gjort.

Däremot har vi kunnat sova med öppet fönster i helgen. En normal sommar är det något som bara pågår under hela sommaren. I år är det hittills andra gången. Som det ser ut just nu så är det slut på det under veckan igen.  SKITSOMMAR! Det verkar som om året är en upprepning av förra årets väntan på sommaren som aldrig kom. Men jag älskar att sova med öppet fönster. Att vakna till fågelsång och morgonvindar som rör försiktig i gardiner är bland det bästa som finns.

Nu sitter jag på kontoret. Anglosaxisk vecka har startat. En sista innan fyra veckors semester. Känner lite oro inför den. FYRA veckor. Inget knappande. Inget lödande.  Inget funderande. Men jag har lovat. Jag brukar hålla det jag lovar.

Så den här veckan handlar om att söka en slutpunkt. En man lugnt kan vila vid. De behövs de där avsatserna för sinnesro. Ingen ide att lägga av när man funderar över något svårt problem. Då hänger det och funderingarna med in i ledigheten. Bättre att försöka lösa det innan. Lämna. Gå blank in i det lediga.

Läser en artikel där man kallar MQTT ett applikationsprotokoll.  Den där IoT världen befolkas av idioter. Tydligen. Idiots of Things. Suck. Orkar inte ens argumentera emot längre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.