Categories
Betraktelser & Berättelse

Klämdag

Klämdag. Japp. Fint väder. Det skall åkas till Bollnäs idag. Besiktning av bil. Fjärde försöket. En felindikering i spjällhuset. Ger felkod men märks inte på annat sätt. Japp, Fransk bil. Hoppas väl att den håller sig släckt idag den där felkoden och att inspektörerna inte hittar andra fel. Full besiktning denna gång igen. Sen har man bara en vecka på sig att fixa. Försök att hitta en verkstadstid på en vecka den som kan… Men man får väl hoppas att allt går väl.

Bunkras skall det hur som helst. Den måntaliga bunkringsturen. Utan den skulle vi inte kunna bo här. Jo det skulle vi såklart men allt skulle vara kämpigare. Bara det där att få komma bort en gång i månaden, om så bara till Bollnäs, är en utloppsventil. Vi brukar fika eller äta ute de där gångerna också, uträtta lite andra ärenden, så det blir alltid heldagar. Energitömda men nöjda när vi kommer hem.

Ser att gräsmattan kommer att behöva klippas i helgen. Tänka sig att vi är där nu. Varken hägg, syren, björkar eller något annat har slagit ut. Jo björkarna är på väg. Lönnarna likaså. Det blir superexplosion i år. Allt på samma gång.  En vacker tid framöver. Man får ta in och njuta av det som bjuds.

Alltså händer inte så mycket här uppe just nu. Ibland är livet som bäst just när det inte händer så mycket. Jovisst, man kunde såklart räkna ett nedramlat innertak, kanske en axeloperation också, men på det stora hela är det bara ett stort lugn här på kullen. Postlådan är osedvanligt tom. Varje dag. Räkningskorgen likaså. Ja plånboken med såklart. Men det går att leva med om räkningslådan samstämmer i tomhet. Ser fram emot sommaren. Skall verkligen försöka vara ledig. Åtminstone de dagar då det är fint och skönt väder om nu sådana dagar har för avsikt att komma.

Låt klämdagen ta fart.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.