Categories
Böcker

Senast lästa bok

Minecraft : block, pixlar och att göra sig en hacka : historien om Markus “”Notch”” Persson och spelet som vände allt upp och ned

Jag har läst en biografi om Bill Gates, Linus Torvalds, Steve Jobs och så så nu då denna. Ja och jag måste nog säga att den är den bästa av de där “gudsskrivningarna”.  Man i alla fall anar vem den där Marcus Person är. Han upphöjs inte bara i all sin ofelbarhet och genialitet. Presenteras faktiskt som en människa. Dock ytligt. Men det hör ju till genren. Edsbyn nämns en gång åtminstone.

Slutsatsen efter att ha läst den har jag redan dragit själv sedan många år. Berömmelse och pengar är kanske inte detsamma som att leva en lycklig existens. Notch vet det nu och har alltid vetat det också. Men när berömmelsen väl är där, när du helt plötsligt ses som någon annan än den du är, ja då kan det bli stökigt att bara göra det där som man vill göra. Man tror ju alltid att man vill så mycket annat. Finns det någon som klarar det där?

Går att läsa på en eftermiddag om man inte har annat för sig men man behöver inte sakna en genomlösning heller om man inte orkar ta tag i den. Men det gäller för övrigt också de flesta andra “lyckade-människor-biografierna”.

Andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.