Categories
Betraktelser & Berättelse

Påskmust och frihet

Vägen mot Nyby.

Jodå, jag sitter här och jobbar. Har flytet. Men klockan har passerat elva med en hel del minuter och det är väl därför dags också för mig att inse att påsk, japp, det är det här och från och med nu, också för mig. Ge sig alltså. Ge sig med förhoppning att flytet kvarstår på måndagkväll när man är tillbaks här igen. Utvilad då förhoppningsvis utan att vara helt förslöad. Nu huvudvärk. Ovan koncentrationsövningarna kanske. Det var några veckor jag var inne i det där flytet med den intensitet som den tog tag i mig ikväll. Härligt när det bara flödar på. The force är det ju liksom. Där inne kan man åstadkomma vad som helst.

Jodå, påskmust har runnit nedför min hals. En del godis har tuggats på också. Finns således inget att klaga på.

Den gamle “jag” skulle såklart ha jobbat imorgon. Men nu har jag blivit en slöare person. Sover nog ut imorgon istället, intar soffan med bok efter frukost. Skitväder skall det bli. Vad annat att göra liksom.

Men nu ge sig alltså. Hulken skall få sig en säck eller två, jag skall stappla upp för trapporna och sen läsa god bok tills jag somnar. Något som torde inträffa ganska snart efter sänggående idag känns det som.  Jag får önska alla som läser den här av högre makter förbannade bloggen, en riktigt glad och skön påsk. Skit i Jesus Gud och hela faderullan nu i helgen. Bry er om varandra. Må lite gott. Skippa alla måsten. Vi är alla födda fria. Behöver inte sätta på oss en enda boja.  Njut av att  just du är en av de som faktiskt lever. Lever i ett fritt land.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.