Categories
Betraktelser & Berättelse

Ortopeden

Att min ortoped och tillika överläkare ringer klockan nio på kvällen måste man ju ses som utmärkt service. Tametusan rent av förträffligt. Ja och han lyssnar och förklarar. Tar sig tid. Jag gillar det också. Ja och jag är tveksam till en större operation om det nu inte garanterat (eller i alla fall med stor sannolikhet ) blir så att den gör mig smärtfri eller nästan smärtfri.

Så det blir en mindre operation till att börja med istället. In, sövas, in i axeln med titthålskirurgi, hem samma dag. OJ! liksom. Kanske ger det de svar som behövs. Kanske inte. Jag hoppas på ett entydigt svar såklart. Förra gången låg jag inne tolv dar. Det var trist. Urtrist. Hemma väntade leveransen av ett konsultjobb till en kund i Zürich. Direkt när jag kom hem, morfin in, armen upplyft så att handen hamnade på tangentbordet och sen körde jag. Man måste leverera som konsult. Om man vill ha betalt. Det löste sig. Tre kallsvettiga dagar. Sen sov jag några dar på det, eller kanske var det en dag…  Är en rätt rastlös typ.

För en halvtimme sedan kom hälsodeklarationen i mina vårdkontakter. Effektivt känns det som. Ovant, men jag har antagligen en helt felaktig bild av landstinget. Det händer grejer. Ja jag har inte ens klagat.

Ett bra slut på en dag således.

 

4 replies on “Ortopeden”

Vi har en del gemensamt!

Men din axel är värre än min. Vi kan jämföra röntgenbilder :-).

Räkna med att vara sänkt några dagar även med dagkirurgi. Det var jag.

Jag längtar till min andra operation då min “krok” i axeln skall tas bort. Det blir någon gång i mitten på juni.

Ditt nyckelben ser bra ut, man skulle nog kunna få ihop en bra axel om man kombinerade oss. 🙂

Ha ha ja gammeln liksom. Sjukdomarna dominerar världsbilden. Man får passa sig.

Känns skönt att man går vidare här, men ogillar “okontrollen” vid operation. Men det är väl bara att åka med. Jävligt trött på att gå och ha ont hela tiden, så lite hopp nu ändå.

När skulle du operera ut plattan?

Vet inte exakt, men i mitten på juni. Inför första operationen var jag nervös för narkosen. Men det är jag inte alls inför nästa gång. Bara att slappna av och åka med …

Sist var jag jävligt risig efteråt dock.

Inga slutleveranser nu så det känns i alla fall lugnare den här gången. Det spelar ju liksom ingen roll vad jag gör. ;-/

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.