Categories
Betraktelser & Berättelse

Påskblåsten

Tydligen är man alpollenallergiker numera. Lite fånig åkomma sådär. Men tydligt nu om jag går ut. Man får stå ut. Ja och jag står ut. Ett år till. Hur-som-helst pollenallergiker är andra klassens människor, ja, jag har tagit mig uppåt alltså.

Blåsigt. Kallare. Men blå himmel. Så kan kan väl inte klaga egentligen. Här inne tror jag att jag har tjugofem grader. Ett typiskt vårproblem när man har stora fönster mot söder och ännu inte kan slå av värmen eftersom man har rum åt andra håll också som inte blir lika varma. Tänk om man hade den där solinstrålningen på vintern. Ja, jag inser såklart konflikten där. Det hade inte blivit någon vinter isåfall. Men i år blev det väl nästan ingen heller. mest halt. Men kyla och snön, det blev det inte mycket av. Men heja säger jag. Såklart. Fryslort som jag är.

Arton sekundmeter i vindbyarna skall det vara idag. Just dom vindbyarna är väl det mest spännande om händer här idag.

Atjooo…. snörvel….

Påsk snart. Det blir inte mycket godis här. Fattigpåsk och lorthelg, det senare mormors benämning av påsken. Ja fattigpåsk var mitt konstaterande. Men snart är eldningsäsongen slut. Då lättar det avsevärt. Mer pengar kvar efter att räkningarna är avklarade. Nästa säsong blir förhoppningsvis mer stabil. Det här och förra året har varit lite kämpigt.

Men påsk alltså. Min private bibliotekarie ordnar en Lundellbok. Den får bli min följeslagare under den här helgen. Det kan vara lite si och så med Ulf Lundells böcker. Ibland blir det bra tjatigt men andra gånger blir det rent lysande. Ja ibland i samma bok till och med. Man får läsa på. Precis vad jag har för avsikt att göra också denna påskhelg alltså.

Det mesta av snön är borta. Hur skönt är inte det? Men det skall visst snöa både imorgon och i påsk så säg den glädje som varar. Men det är som april brukar vara det där såklart. Varje år är det sådär. Varje år bli man lika besviken när värmen drar bort efter att fått uppleva några dagar med den.

Man får vara glad ändå. Så känns det i alla fall inuti mig. Nöjd över ännu en dag i livet.

Jag skall väl traska uppöver och försöka fixa lite mat åt oss. Man lever ju inte av kodande allena. Inte av kärlek heller. Munnen skall ha sitt. Magen med.

Siten är förresten så långsam idag att den i princip är oanvändbar. Så är det nu inte alltid men tillräckligt ofta för att man skall bli irriterad. Jag kan INTE rekommendera City Network. INTE länge. Tyvärr har jag gjort det tidigare. Slut med det alltså. Dags att flytta. För mycket strul.

Ja mat var det…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.