Categories
Betraktelser & Berättelse

Moduler

Sju grader kallt här på morgonen, det är helt tomt vid fågelbordet, det är först när solen börjar värma som fåglarna kommer fram och kampen om att få sig ett solrosfrö har startat. De har ätit en halv hink med solrosfrön på tre dagar nu. Dyrfåglar är vad de är den här tiden på året.

Kylen håller sig i området 4-6 grader. Skall kanske sänka en grad. Vi får se. Perioden är nästan 60 minuter. OK. Japp den skulle kunna stå vid vitvaruinsamlingen också. Stå där och anses vara trasig. Nu lever den ett tag till. Jag antar att det gör att jag anses som knasig. Ingen byter ut elektroniken i sin frys och sin kyl mot sig egen. Eller!? Hur som helst är det en bra test av mina moduler. Moduler jag antagligen aldrig kommer att sälja i någon större skala då när det är som det är med saker och ting. Men det är som det är med det där. Man får ta det för vad det är och vandra på. Nästa projekt är en ny styrning av varmvattenberedaren och lite annat i källaren. Har en flödesmätare på varmvattnet redan och en omonterad ligger och väntar på att monteras på kallvattnet. Det har det gjort några år. Det har varit så mycket annat. Men nu i vår skall de på plats. Sen kanske väderstationen kan komma på plats i vår också. En dröm jag närt länge men som också legat där och bara väntat och väntat.

Men utflyttad i stora rummet tänker jag bli idag i alla fall. Måste få komma igång med lite knappande igen för att överleva mentalt. Utan det, problemlösningen, vägen mot en förverkligad vision, så vet jag inte hur det blir. Läser om lite startups som beklagar sig över hårt liv. Japp välkommen till egenföretagarnas liv och värld. Det ser ut ibland som egenföretagare verkligen skor sig. Men räknar man alla år man ligger på låg lön i ett nytt företag och timmar man arbetar också sen när ett företag går bra så blir det nästan alltid en lägre lönenivå totalt sett över ett liv än det man har som anställd. För det handlar nästan alltid om 12/14/16 timmars dagar också när det går bra. I alla fall om man har anställda.

Men det är såklart svårt att värdesätta saker i pengar. Glädje, hur sätter man ett pris på den. Den där glädjen som fick mig att gå ned för trapporna för en timme sedan. Jo jag blev erbjuden hundratrettiotusen drygt för halva VSCP. Det går att titta på det från två håll. Hundratrettiotusen är en bra värdering för ingenting. Men en dålig såklart om man ser på potentialen. Sen om man ser då på sjutton års utveckling som det är idag. Säg att man har trettiofemtusen i lön. En låg lön för en seniorprogrammerare inom embedded men skaplig då ändå.  35 * 12 * 17 = 7140. Ja det är sju mille som man plöjt ner i bara utebliven lön. Nog borde man ha någon krona i vinst också? Ja så tio mille är väl priset? Fast jag brukar ju ange 200 miljoner dollar. Fast det är såklart bara om Microsoft frågar. Deras Europafonderadepengar måste ändå göras av med, jag vet ju att de har problem med det, så där kan man inte komma dragande med 10 mille SEK. Felräkningspengar där.

Fast sannolikheten för att det skulle rama in mer än några hundratusen på mitt konto av det här ens i slutänden är såklart förbannat liten.

Äran då? Ja, den ger jag blanka fan i. Den har aldrig mättat en enda mage.

Man får låtsasjobba på. Hela vägen in i väggen eller ner i jorden.

Nu skall jag stänga ned alla datorer och lyfta ut allt i den gamla solsalen där jag kan se våren komma. Det, ett vårtecken i sig.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.