Categories
Betraktelser & Berättelse

Bil, bandy och kylskåp

Att ligga ute under bilen den här tiden på året under två dagar när det blåser iskalla vindar från norr är sådant där man bara önskar sina ovänner. Speciellt när det är blött och is på backen så att när man ligger där blir man verkligen blöt och iskall så att de där ishavsvindarna verkligen får alla chanser de vill ha att kyla ner en. Det man önskar skall hända ens ovänner kommer tillbaks till en. Alltså blir det till slut jag som ligger där ute och fryser och skakar och hatar alla jävla bultar i världen som alltid sitter fast så in i helvete så att man får hålla på och hålla på och hålla på. Ja bilmeckande är ett helvete. Det finns inget kul med det. Jo kanske om man har ett uppvärmt garage där man i lugn och ro meckar med en 67’ans Ford Mustang. Men att ligga under en Renault Megane av 2002 års modell unser senvinter är inte min dröm, nej ingens dröm. Nästa bil skall jag välja enbart efter slutsiffra. 5/6/7 är de enda som det blir affär på.

På Lördagen får jag såklart bryta meckande när Edsbyn-Bollnäs spelar. Det är inte ofta jag tittar på sport, men när Edsbyn är med i en bandyfinal tittar (och hejar) jag såklart. Hur skulle det annars se ut. I Edsbyn har jag nu ändå min enda rot nedskickad i jorden. Är och kommer alltid att vara lite Edsbybo. Utan den där roten svävar jag iväg helt utan markkontakt.

Ja och så går dom och vinner då Edsbyns bandylag. Hurra liksom.

I soffan på söndagen bestämmer jag mig för att ta det där fortsatta meckandet på måndag när jag hör stormen där ute. Vindarna har tilltagit helt enkelt. Så jag ligger kvar där och läser ut min bok. Men efter att ha varit ut och känt på vindarna lite senare så bestämmer jag mig ändå för att göra klart där och då. Ja och till slut så, framåt kvällskvisten så är nya saker på plats igen.

Återbesiktigar i Edsbyn idag. Som kronan på verket liksom. I Edsbyn märks inget av några vindar. Det är underbart vårklimat där. Jacka av liksom. Väl hemkommen till Los igen så friskar det i. Jovisst, man sa att det skulle blåsa i fjällen. Ja jävlar.

Kylskåpet är såklart det andra meckandet. Det är lite mer min hemmaplan. Saker sitter inte fast på samma sätt. Men det blev klart på fredagen. Snurrar som vilket annat kylskåp som helst nu alltså. Men är då uppkopplat. Vet inte om det gör det till ett IoT-kylskåp men det bryr jag mig mindre om. Mer info på Grodans bloggen om de hela vad det lider.

Ja så vi får väl se vad som går söder härnäst. Alltid är det ju något som det skall grejas med.  Tänk att bara kunna ringa en reparatör. “Laga eller byt ut”. Men om sanningen skall fram så är kanske inte det där jag riktigt. Men å andra sidan kunde jag ju lyfta ned det trasiga hit ned till låtsaskontoret. Låta sakerna ha ett fortsatt liv här. K föredrar nog en ny “apparat” som de flesta andra. Såklart. Konstigt vore det väl annars. Men “second best” är att de fungerar de där apparaterna såklart. Ja och förresten har jag annat att göra jag också så skiten kunde gott få åka på tippen för min skull också. Om det gick alltså. Så jävla kul är det inte.

Fast nu är det alltså inte så.

Det är som det är.

Vi har i alla fall platt tv.

Men den vann jag.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.