Måndag, en bra dag.

Jag beställer det jag hoppas är årets sista pellets. Ja säsongens, eller förra säsongen, eller hur det nu blir. I höst lär det ju bli dags igen. Hulken vill ha sin del av kakan varje år. Vår som höst. Livet blir så mycket enklare efter att Hulken stängs av och den sista uppvärmingsfakturans likvid är ivägskickad. Ändå bor vi såklart förbaskat billigt här i det stora gula huset på kullen. Skall man räkna per kvadrat så är det nästan löjligt. Men också annars. Så något att klaga på finns det såklart knappast.Skärskådar man saker så gör det ju knappast det, hur än eländigt det kan verka.

Ja här har inte gjorts en knop ens under helgen som också innefattar Söndag. Har latat mig bara. Knappt gått ut. Nej inte mer än för att handla och fylla fågelmat. Japp godis. En trötthet utan dess like har kommit över mig. Kan det möjligen vara så att år av oro, ja årtionden, rasar av mig? Kanske. Vad vet man? I alla fall slår det mig att det är över, att det är sant ibland. Men knappt då kan jag riktigt tro att det är så. Dåligt fattar man direkt, bra tar ett tag.

En dålig sak med att lägga firman vilande är såklart att det fortfarande finns kostnader där utan att det kommer in kosing. Det tar liksom ett tag tills man kommer i balans och vill man kunna starta upp igen så måste såklart vissa saker hållas intakta på plats ja och så skall de göras bokslut och deklareras också i en icke verksam firma. Det tar ett halvår innan man är hemma där också. Man får alltså hålla ut. Kämpa på ett tag till.

Fast ibland känns det som det skulle vara skönt att bara kunna sätta ett x på den där deklarationen. Alltså inte ha något företag, inte ha något som genererar papper och avstämningar. Men det är svårt att byta gamla vanor mot nya. Men kanske handlar det där bara om identitet.

Final i bandy mellan Edsbyn och Bollnäs nästa lördag. Ja jävla. Det blir nog en sjuhelsikes match. Arvsfiender som de är. Man räknade med femtio bussar ner till Tele2 arena från Bollnäs, antagligen pratar vi lika många från Edsbyn. Entreprenören: “Man borde ha ägt ett bussbolag.” Japp den här veckan är jag Edsbybo. Japp, sportintresserad med. Efter lördagens match får vi se till att det kryper i bakgrunden igen – båda de där sakerna.

Fast nu får allt den här dagen (och veckan) ta sin början. Jo måndag. En bra dag!

 

Leave a Reply