Categories
Betraktelser & Berättelse

Datorproblem

Skumt datorproblem idag. Helt plötsligt börjar det skrivas en massa plustecken litet här och var i mina öppna applikationer. Lite slumpmässigt sådär kommer de. Ja först tänker jag att någon har hackat sig in i min dator och jävlas. För precis så verkar det. När jag försöker skriva något så kommer det nått plustecken helt plötsligt.

Men några tecken på intrång hittar jag inte och efter att ha stängt ned de mesta i applikationsväg så finns problemet kvar. Så starta om återstår. Man gör inte ofta det i Linux. Men inte heller det hjälper. Fel på tangentbord alltså. Men efter vad jag kan se så fungerar plustangenterna alldeles utmärkt. Men jag byter bord ändå för säkerhets skull.

Men inte hjälper det. Icke! Den slumpvisa plusteckenströmmen kvarstår.

Det är då det slår mig. Jag har flyttat om i hyllan där ute. Där ligger ett trådlöst tangentbord. Ja och javisst. På det ligger numera “lite” andra grejer. Tydligen är plustangeten nedtryckt av någon av de där grejerna. Jovisst är det så. Bort med skroten. Frilägg bordet. Allt är frid och fröjd igen.

Sensmoral. Städa inte upp så förbannat. Låt saker ligga och skräpa där de alltid legat och skräpat. Allt annat ställer bara till med en massa problem.

Alternativ sensmoral. Ta ur batterierna ur trådlösa  möss och tangentbord som hamnar i hyllorna.

Ja jag fick i alla fall ett rent tangentbord. Inget ont som inte har något gott med sig.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.