Döven men inte älig

“Döven” idag. Inte hundra. Men lever. Inte illa det. “Döven” är möjligen Ovanåkersmål. Jag tror att det kanske är det. Ja i så fall skall det väl översättas till “seg”, “halvsjuk” eller något sådant.  Ja som jag varit hela helgen.

Positiva siffror idag också. När det gäller temperaturen alltså. Nästan fem grader plus där ute. Otroligt. Vårpirrar till inom en. Man anar att det är något annat är på gång.. Enklare liv. Japp, för så är det. Den dag man stänger av Hulken för säsongen väntar en period av enklare liv. Världen är till och med tystare under den där perioden. Det eviga bruset från cirkulationspumpen hörs nämligen inte längre. Ersätts av koltrastsång.  Nej vinter kan jag aldrig lära mig älska. Tolerera… ja nästan, kanske. Men älska? Nej. Jag har frusit för mycket för det. Men sommaren och hösten. Ren kärlek. Men Hulken skall väl stå där oi källaren och frusta åtminstone en och en halv månad till. Eller en om man har otrolig och osedvanlig tur.

“Älig” är annars ett annat bra ord från Ovanåkersmålet. Ja det är ungefär rastlös. Eller mitt emellan nervös och rastlös.

Vi har den 13/3 idag. Nästan mitten av Mars. Solen upp 6:19 här, ner 17:52. Ja jävlar liksom. Det är inte längre mörkt på eftermiddagen. Vasaloppsöndagens magi har förändrat världen.

Nu skall jag packa lite paket. Sen handla lite och ja sen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.