Categories
Böcker

Senast lästa bok

Kom på att jag faktiskt läste klart en bok i helgen….

Miniatyrmakaren av Jessie Burton

Det står någonstans att den här boken skall vara lite som Steglitsan av Donna Tartt men det är den såklart inte, så inledningsvis blir jag förbannat besviken. För Steglitsan ingår i min top-tio-för-evigt-bokhög. Tror jag i alla fall och om jag nu hade en sådan. Det är såklart omöjligt att välja ut tio. Omöjligt att rangordna också. Så självklart, nästan, är det att skjuta över, bredvid och förbi att göra den där jämförelsen.  Men den liknar en annan bra bok jag läst, Tracey Chevaliers Flicka med pärlörhänge, och det är inte dåligt det. Gillade den mycket.

Så jag läser på, och det går lätt, och den tar sig allt mer efter hand och jag gillar och gillar och gillar. Nej fortfarande långt ifrån Steglitsan, men tillräckligt bra. I alla fall om man som jag gillar en roman som utspelar sig på en plats och en tid som man lär sig något nytt av samtidigt som man färdas och upplever världen genom sinnena hos en person man annars inte skulle komma i närheten av.

Jo, jo, jo, så jag säger läs. Kläm de första kapitlen sen är det utförsbacke och det är bara att åka med. Värd sina pengar. Definitivt. Har du inte läst Steglitsan och Flicka med pärlörhänge köp och läs dom också medan du nu är på gång.

Andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.