Categories
Betraktelser & Berättelse

Bananas

001

Jodå det blir Banan Split idag. Man åker i sinnet tillbaks till Uppsala, universitetstid, busstorget, K och jag inmundigar, det kostar inte så mycket, men är gott, jag har aldrig ätit något så gott förut. En vecka försenat kommer då den där glasen hem till oss. K handlar. Man kan lita på K. Inte på mig. Jag är virrigare.

Sjuk är jag nog. Eller inte. Tar det lugnt i alla fall. Borde måla element också denna helg. Det ligger över mig det där. Få ordning på det där rummet. Få till ett gästrum. Fixa ett rum till. Det är så m¨ånga som står på kö. Som måste fixas. Men inte idag alltså. Det som känns som feber hindrar mig. Ja jag vet att det inte är någon ide att ta fram en termometer. Den kommer visa under trettiosju. Det gör den alltid. Kallblodet rudar genom mina ådror. Ormen ligger där och vakar.

Fåglarna dricker vatten från istapparna. Talgoxe på istapp drickandes från den bredvid. Hur håller de sig kvar? Men jag fyller mat. Man lever icke av vatten allena. Det kvittras när jag kommer ut. “Nu kommer gubben med mat äntligen”. De låter mer otacksamma än de egentligen är fåglarna.   Det är när dagsmejan sätter fart på riktigt som de ger tillbaks med råge. Sjunger fram våren åt oss frusna. Till och med åt ocoola gubbar. Ja åt PO Tidholm också. Definitivt.

Ibland är det helt enkelt tack och lov för lördagar som gäller. Det är en sådan lördag idag. “Tack och lov för lördag”. Man behöver inte jobba. Men gör det lite ändå. Lite för att man inte kan hålla sig. Sitter där lite “döven” i alla fall.  Borde alltså måla elelemt istället, eller fönster, eller dörrkarmar. Men sitter här alltså.

Det får vara slut med bloggande här. Det är alla hjärtans dag ändå. Elton ringer såklart och sjunger sånger och han överöser huset med chokladhjärtan och röda rosor redan under gårdagens postleverans. London är tydligen översvämmat av kärleken nu idag. I alla fall enligt Elton. Jag gissar att han har sina rosa glasögon på sig. Inte ser allt helt klart. Han drar gärna iväg när det är något käre Elton.  I sommar kommer han till botaniska i Uppsala och spelar. Sen hit till Lo(o)s. Det skall bli roligt att träffas igen. Var länge sedan sist.

Puss på er!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.