Saturn: The Apollo Programme’s Intelligent Rocket

The film ‘First Man’ celebrates the life of Neil Armstrong, the first man to set foot on the Moon. But what about that unsung hero, the vehicle that took him there: that engineering marvel, the Saturn V rocket?

https://www.rs-online.com/designspark/saturn-the-apollo-programmes-intelligent-rocket?cm_mmc=SE-EM-_-DSN_20181029-_-DM163731-_-HB_URL&cid=DM163731&bid=922933122

Senast lästa bok

Så vitt jag minns… av Björn Lunde’n

Förlag: Litura

Kända personer i Hälsingland är ganska lätträknade. Man tänker på Snoddas såklart. Han var ju känd. Definitivt. Sen Natan Söderblom och slika personer. Konstruerad storhet finns det gott om. I nutid Per Persson (Musiker), Åke Persson (Monitor), Pär Johansson( Glada Hudikteatern), Hans Lidman såklar,  ja och så den här bokens författare,  Björn Lunde’n (BL Information AB i Näsviken).

Jag har i olika sammanhang träffat alla de där såklart (nåja inte Natan och Snoddas). Hälsingland är inte större. Men mej veterligen har Björn’s och mina vägar aldrig korsats. Jag är dålig på både namn och ansikten så helt säker kan man såklart inte vara på den saken heller.  För lite “kontakt” kanske, men inte mer än genom en kamrat i Järvsö.  En sådan kontakt som Linkedin skulle kalla 2:a hands kontakt alltså. Man får lite insiderinformation liksom. De hade samma koras, så mest kor. Intressant… 😉

Hur som helst har jag fått klart för mig att den här gamle getfarmaren (som han själv gärna benämner sig) är en intressant person med många intressanta idéer, så när han ger ut en bok om sig själv så känns det som ett måste att läsa för att få en djupare inblick i vem det här egentligen är. Tro mig det är inte alldeles ofta den känslan finns, fast jag verkligen älskar historier från människors liv.

Ja så K får beställa boken. Jag förväntar mig den där lite tråkiga segerhistorien berättad i kronologisk ordning som så många framgångsrika, speciellt idrottsmän, älskar att ägna sig år. Men man får ta det där ibland. Läsa på.

Men jag bedrar mig. Det här är en av de riktigt läsvärda böcker jag läst på länge. Inte bara lär man känna Björn lite mer, man får också läsa (ja jag hör honom berätta) många både intressant och dråpliga historier från världens alla hörn. Ibland kommer jag på mig själv med att sitta där och fnissa faktiskt. Inte helt vanligt för den tråkige ocoole gubbe som jag själv nu är. Men faktiskt är den här boken som ett bra sommarprogram. Japp. Materialet skulle göra solklar succé där. Ingen tveka om saken. Utlämnande, lärorikt och roligt utan att på minsta sätt vara ytligt.

Är man en människa som går genom livet och lyssnar på råd och slaviskt följer de råd man får utan att lyssna på vad den egna magen säger så är det här verkligen boken man skall ägna en stund åt. Den lyfter. Verkligen.

De verkligt smarta personerna hittar man sällan i de akademiska salarna eller i IQ klubbarnas medlemsmatriklar. De finns där ute i verkliga livet. Lätta att hitta egentligen om man noterar deras livsverk. Björn är definitivt en av dessa män och kvinnor. Ja det tror jag. Det bevisar väl hans livsverk och liv. Beundran måste man ju känna såklart.

LÄS! (72 punkter)

Alla andra böcker jag läst finns här.