Hungrig “fågel”

Fågelmataren. Djuren är hungriga. Japp, också “fåglarna”. Speciellt Ursus arctos. Brunbjörnen. Såhär ser det ut när han/hon äter några kilo fågelfrön

Men inte nog med det. Det klättras i äppelträden också. Ja och björnar är tunga. Grenar går av. Armstjocka ligger de där på backen. Äpplena i toppen onåbara. Irriterande för en björn av klass såklart.

Livet på landet liksom.

Dan efter kanelbullens dag

Jag tänder ljuset och slår på min värmefläkt. Båda hjälper mig att överleva. En enkel människa, närmare döden idag än i går, förbereder en låtsasarbetsdag som till slut skall krönas med denne enkle utsträckt, uttröttad – men (förhoppningsvis) ganska nöjd – i en grön IKEA soffa en våning upp.

Ute regnar det. Vinden rusar fram som en flugsvampsberusningsvild viking ibland i vindstötarna. Annars är det bara höst. Lugn. Gula träd som tappar löv efter löv efter löv. Oräkningsbara.  En natur som går i vila. Sänker farten, takten, vill inte mer i år.

Fåglarna förser sig vid fröautomaten utanför fönstret. Såklart skall dom det. Dom är mina vänner. Åtminstone det närmaste man kommer ditåt. Men mest Talgoxar just nu. De aggressiva, intensiva, gula. Jag är säker på an Tyranosarius Rex var deras anfader/moder. Nästan helt säker är jag på den saken.

Nattens temperaturkurva är lite motsägelsefull. Ja åtminstone tvärtom. Vinden som kommer där vid sju kyler världen. Jag borde väl jobba med de där diagramfunktionerna också. Men inte mitt område egentligen. UX lika hemligt som det ser ut. Definitivt inte mitt område. Men måste man så måste man. Då gör man så gott man kan.

Z-wave öppnar upp. Inser väl att det här håller på att gå dem ur händerna. Blir en nischspelare till slut ändå om du frågar mig. För slutet. Öppnar upp för sent.  Zigbee, nåja kanske. Bluetooth mesh och Wifi mesh är enklare. Men de går väl att förstöra dem också. Nu, alla leverantörer av blåtandschips skapar egna mesh lösningar fast allt är standardiserat. Ingen har en aning om de kan köras ihop. Man får inhandla moduler. Testa själv. Inte ens open source folk får sådant gratis. VSCP passar nästan som en hand i en handske i BT mesh. Så nära perfekt som det går.

Har ont i axeln. Såklart. Väntar i operationskön. Månader går. Ville få det där gjort men oroas över “stor operation”. Det blir som det blir när det blir som det blir. Man hoppas det finns anledning.

Fast nu. Det finns saker att göra. Dricka kaffe till exempel. Jodå, det smakar ganska gott nu efter fyrkoppstricket. Tänka sig. Hur många litrar bittert avloppsvattenkaffe har jag inte hällt i mig innan jag kom på det där? Japp, trögtänkt. Har alltid varit.