Sommarlyssnande

Lyssnar på Sommar med Ahmed Abdirahman idag på morgonen.  Riktigt bra. Speciellt när han berättar om en middag i New York där Paul McCartney sitter mitt emot och han inte vet vem det är, eller inte vet vilka Beatles är heller. Lysande. Ja liksom hans berättelser om det gamla hemlandet. Han har så rätt i att integration är nyckelordet.

Generellt tycker jag det har varit hög klass på alla sommarprogram i år. Sämst hittills Anna Serner‘s program. Inte för att ämnesvalet är dåligt. Det är både väldigt viktigt och bra. Men allt blir så förbaskat opersonligt och ett bra sommarprogram MÅSTE vara personligt. JAPP! Tages lag. Man måste våga nå dit. Öppna upp. Det värsta annars brukar vara idrottsstjärnor som räknar upp framgångarna en efter en. Urtråkigt. Men företagare och tjänstemän ramlar nästan lika ofta i den där fällan också. Som här alltså.

Men ge det här programmet en chans.

 

Senast lästa bok

Eddies oäkting av William Kowalski

Vill du läsa EN bra bok i sommar så satsa på den här. Japp, lite trevande inledning. Men det är inget ovanligt. Speciellt med bra böcker. Vissa böcker har helt enkelt DET och det gäller verkligen den här. Är inte ens egentligen säker på varför jag gillar den. Jag hoppas innerligt att många hittar den och låter sig förföras.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Hälsingevyer blev spelkoncept – nu skapar bröderna öppna världar åt miljontals människor

Brödernas föräldrar flyttade till Delsbo 1980 i samband med den gröna vågen. De ville att barnen skulle växa upp ute på landet. Beslutet skulle visa sig vara helt rätt; ute på landsbygden kunde kreativiteten flöda.

Source: Hälsingevyer blev spelkoncept – nu skapar bröderna öppna världar åt miljontals människor

Inte ännu

Två tranor seglar över oss. Trumpetar såklart. För livet. För att det är en underbar sommardag. För framtiden. “Det är härligt att leva”. Japp det är det de trumpetar ut. Det har jag fattat när jag lyssnar på dem från myrarna vid fyratiden.

Själv är jag precis nedkommen till kontoret. Lite trött. Tröttare än vanligt. Fast det var mest soffa igår. Ja hela eftermiddagen där med faktiskt. Var nämligen ned till affären efter lunch igår, stod i kassan, stod där och blev sämre och sämre och trodde jag skulle svimma till slut. Fick hålla mig i hyllorna. Kön var lång och sådär gick det ju inte att stå. Så det blev till att rusa ut, lämna matvarorna och åka hem. K fick ta över efter en stunds vila. Lyckosamt nog så stod akutbilen där nere när jag skjutsade ner henne och han tog blodtryck och lite annat men hittade inget fel. Men “en check-up” rekommenderades, så man får väl begära en sådan.

Man tänker ju hjärtattack och sånt när det händer sådana där saker. Därför blir man lugnad när värdena åtminstone är rimligt ok. Fast löjlig är man såklart. Räddare för att stå där i affären och svimma och “göra bort” sig än för att dö. Alla har tydligen inte prioriteringarna klara för sig.

Nåja, lever idag, hoppas leva länge än. Ja och om inte, då går går det med.

Fast det är fantastiskt skönt att vi har den här akutbilen i Los. En stor trygghet. Heder till dem som jobbar där. Lugn och professionalism.

Men lite seg idag också alltså. Får ta det lite lugnt.

Den gamla damen är översållad med körsbär som rodnar lite mer varje dag. Skatorna är lika exalterade som jag är över det hela. Ja kanske lite mer än vad jag är till och med. Jag kan i alla fall hålla mig från att smaka. Det kan inte dom. Men vi delar kamratligt skörden mellan oss. Det har vi alltid gjort fåglarna och vi som bor här i huset.

Egentligen skulle man väl vara i Almedalen. Sveriges största firmafest. Det intressantaste resultatet av hela spektaklet är antalet skilsmässor och antalet giftermål hela kalaset resulterar i.  Var kan man hitta den statistiken?  Fast IoI Sverige är där. Och på något sätt skall de väl representera “oss” som jobbar med det är. Självutnämnt såklart. Men en förbannat underlig syn på vad IoT är. Men de där mellanpersonerna och mellanorganisationerna uppstår ju alltid. Antar att det finns en AI Sverige också. Antar att det nästan är samma personer som är drivande där också. Kännetecknas av att de pratar mycket, åstadkommer snygga presentationer, kostar pengar och är glömda efter några år.

Så varför man skulle man alltså vara i Almedalen,,, nja,,, nej… det finns andra tider på året man kan åka till Gotland på istället.

Det är ändå underligt det här med att fint folk samlas på speciella ställen. Österlen. Sandhamn. Gotland. Djursholm etc etc. Tyder det inte på en slags osäkerhet det där?

Fast det är säkert bara jag som inte fattar.

Som jag aldrig fattat.

Det må får vara så då.

Låt dagen ha sin början.