Något oväntat – Peter Lundblad

Något oväntat hittar jag Peter Lundblad som en av musikerna på Magnus Ugglas, Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt. Peter, en mycket trevlig och jordnära musiker som tyvärr ryktes bort från oss alldeles för tidigt. Jag hade ynnesten att lära känna honom under några dagar i Orsa för ett gäng år sedan. Ödmjuk, vänlig och skicklig och en person jag aldrig glömmer.

Gammelkänningar

Jodå, det är bra. Sommar. Uteliv. Kan det vara bättre?

Läser en halv bok om en farfar om tar hand om sitt barnbarn. Det är väl två hundra sidor dit där jag befinner sig. Jo jo farfar, man har ju bilden klar för sig. Så avslöjas farfaderns ålder. Sextiofyra… Har bara drygt två år dit. Det är sådant där som får åldersnojor att snurra igång. Ja men två hundra sidor kvar. Han har precis träffat “en tant” i ungefär sin egen ålder. Dör gör han väl snart den ålderstigne mannen.

Det är inte lätt att passera 60-årsstrecket. Vid femtio kan man åtminstone låtsas, vid fyrtio behöver man inte ens det, ja och vid trettio finns det definitivt ingen anledning att börja fundera över livets slut och ja-det-är-såklart – vid tjugo: “Finns det ens så gamla människor”. Jag minns så väl min studiekompis som kom tillbaks från tennisträningen och uttryckte en mild upphetsning över de fyrtioåriga mammorna i sina kort kjolar som tränade samtidigt.  Svårt att förstår då tyckte jag, äckligt nästan, lättare att förestå nu dock.

Gräsklippningen idag måste nästan ske med munskydd. Det dammar, så in i helvete. Torrt alltså. Men inte helt ovanligt i och för sig. Men torrare gräsmatta än såhär har vi nog aldrig haft. Positivt: Den växer särdeles långsamt. Negaivt. Den är gul.

Strömavbrott på lördagen följs av teleavbrott idag. Internetlinan ligger uppe. Det är skönt. Vi har totalt sett haft en otrolig upptid på den genom åren faktiskt. Heder åt LjusNet, trots avstannat fiberprojekt här pga av Elvivo’s önskan som kabelsammanläggning och till det Trafikverkets strulande. Men det skulle ta lång tid att bygga Öresundsbron också, en evighet verkade när man stod där i början av projektet, men plötsligt stod den ändå klar en dag. Det är väl ungefär detsamma med det här projektet. En dag finns viljan att leverera – då händer det saker.

Första juli idag. Mitt i sommaren alltså. En fantastisk sommar. Vid 19:30 tiden får jag pling på telefonen. “Pelargonerna 10:00”, lyder meddelandet. Undrar vad jag tänkte då. När jag la in det. Har ingen aning. Fast just NU kom jag på det. Pelargonutställning i Bergsjö såklart. Hmmmm.. Fast det var så dags att få det 19:30 när det började 10:00. Liksom. Urk. Men öppet hela sommaren. Värt ett besök faktiskt,  Liksom Gränsfors kruktillverkning och vidhängd  yxfabrik om man är hågad åt huggverktygshållet. Sekunda krukor till bra priser går det att hugga tag i där. Snygga dessutom.

JA ja ja, det finns tid för det där också. Hoppas man ju i alla fall

Åter kall härlig melon medans jag skriver det här.  Gott. Men den godaste åts under tidigt 80-tal i Rom. En gammal dam på gatan skar upp en bit. Vi åt glupskt i solen. Varje gång jag äter melon tänker jag på det där. En månad i Europa. Tågluff. Sommarlov. Fysikdrömmar. Kärleken.

Ett besök på Hudikkalaset verkar dock långt bort just nu. Det är synd men överlevnadsbart. Winnerbäck och Törnell hade jag gärna sett och avlyssnat. Men man får inte allt.

Nu lite musik. Har musikabstinens nu efter två lediga dagar med sol.