Från och med NU!

Strax. Ja alldeles snart nu. Jag skall trycka på avknappen på mina skärmar. Släcka och gå hem. Upp för trapporna i mitt fall. Datorerna får snurra vidare. Suga i sig email och uppdateringar. Sådant som får vänta på interaktiviteten.

För bara två år sedan hade jag jobbat en sådan här kväll. För att det fanns så mycket kvar att göra och för att jag älskade det jag gjorde. Idag ger jag mig snabbare. Behöver vila. Men älskar fortfarande. Vill fortfarande. Har ännu inte gett upp. Och det finns fortfarande lika mycket att göra. Kanske ännu mer.

Numera har jag varken böckerna eller kollegieblocket och pennan med mig där uppe. Nope. En film får vara en film. Förr var jag alltid på. Alla kanaler öppna in. Att följa en film, fundera, skissa och vara skapligt social gick utmärkt. Inte nu.

Gammeln har tagit mig. Åtminstone delvis. Det finns de i min ålder som är “äldre” än mig. Men det finns de som är “yngre” också. Piggare. Olika är det. Är vi. Framtiden tillhör de unga. Har alltid gjort. Som sig bör.

Men det är som det är. Helg här på kullen from och med nu. Japp precis från och med NU!

Nollat

Det går lite sådär att jobba idag. Trist.  Behöver får lite gjort. Men det kommer annat i vägen. Sådär som det är ibland. I Sverige. I livet.  I midsommartider. 2018 och annars.

Men två matkassar är inhandlade. Beställda jordgubbar hämtade. Midsommaren kan komma precis när den vill. Jadå, precis hur den vill också. Inte fasiken är det så noga. Jag vill sova en skvätt imorgon på morgonen. Sen läsa en bok. Mer begär jag inte av Svensk midsommar. Nope, inte av Norsk eller Amerikansk heller. Om det nu vore sådana jag skulle uppleva i år.

Under en ganska lång tid fanns en mailinglista på nätet som hette “piclist”. Ja den finns faktiskt fortfarande ser jag, här. Men då förr, gissar på tjugo år sedan, levde den på sitt alldeles speciella sätt. Vi som fanns där var verkligen vänner. Människorna där (som fysiskt fanns runt om i världen) var också extremt duktiga. Hade man problem med något fick man adekvat hjälp direkt. Ja och man hjälpte själv till så gott man kunde när andra hade problem. Oftast var det en familjär stämning där. Alla var verkligen kompisar. Men som alltid när människor umgås så kunde det också bli hårda ord. Men som gick över. Men grejen här var att vi kom varandra verkligen nära och det där bevisas kanske bäst av en Australier från listan som reste runt ett år i världen med bara två betalda hotellnätter. Resten av tiden bodde han hos folk på listan. Vem som helst där skulle kunnat göra samma sak. Sådan var stämningen. Vänlig. Skojigt.

Men sen går åren och folk diffunderar iväg. Nya konstellationer bildas.  Vi som höll på med VSCP i början hade en liknande närhet till varandra. Ja några har varit här och hälsat på. Ofta var det hårda diskussioner. Men också mycket känsla och vänskap. Det är inte alls samma sak idag. Folk är lojare och också de som fanns med i VSCP projektet i början har diffunderat iväg.Som helium ut i universum.

Trist tycker jag.

Fast mycket går i vågor också.  QZ hade sin tid (KOM systemet). ABC-klubben sin. Compuserve hade sin tid det också (närmaste nod New York (uucp)). Liksom Fido. På alla plattformar har diskussionen Mac vs. PC förekommit flitigt. På alla har ALLA varit trötta på den diskussionen. På alla hittades livslånga bekantskaper.Många av oss hejar på varandra fortfarande när vi träffas på mässor och annat. Gråare nu. Men lika vetgiriga som då är allesammans.

Helger som midsommar, jul och nyår var alltid speciella under de där åren. Man fick massor av hälsningar och skickade själv massor. Det är lite tröttare på den där punkten numera. Terroristdåd och andra stora händelser kom en också närmare under de där åren. Just bara för att man alltid kände någon som bodde just där på platsen det hände, som alltså potentiellt kunde vara inblandad.

Men nu nollat. Ja och det är väl bra. Allt har sin tid. Man måste inse det. Speciellt i min ålder. Men jag saknar allt det där lite. Det måste jag erkänna.

Men nu så, två timmar tills vi kan börja tänka “helg” här i huset. Jo här skall det inte ens låtsasarbetas ikväll. Nähädå. Vila. Sova. Läsa gäller. Ha det gott alla!

Jättestudien bekräftar: Folk som bär glasögon är smartare

Det är 30 procent högre sannolikhet att smarta personer bär glasögon – eller kontaktlinser för den delen. Det visar en studie av genetiken hos 300?000 individer.

Source: Jättestudien bekräftar: Folk som bär glasögon är smartare

Tur då att de flesta behöver glasögon när de blir äldre. Korrelera liksom.