Ny rapport: Kvarts miljon äldre svenskar riskerar fattigdom | SVT Nyheter

Inte bara pensionärer tydligen…

Gränsen för ”relativ låg ekonomisk standard” låg under 2017 på 12 100 kronor i månaden efter skatt och bidrag. För ensamstående innebär det en inkomst på 12 100 kronor. För sammanboende utan barn ska makens och makans sammanlagda inkomst efter skatt och bidrag uppgå till minst 18 300 kronor i månaden efter skatt och bidrag.

Source: Ny rapport: Kvarts miljon äldre svenskar riskerar fattigdom | SVT Nyheter

Järnnätterna

Jag tror det är bondepraktikan som pratar om järnnätterna, de där sista kalla nätterna då det man planterat kan frysa pga av frost. Japp och nog inträffar de varje år alltid. Så och i år vad det verkar där de kommande nätterna verkar bli kalla här.

Efter järnnätterna kan man lugna ned sig som odlare ett tag. Åtminstone bortåt augusti någonstans. Där borta brukar det verkliga allvaret börja.

Japp folktro såklart. Men lik förbannat brukar det vara ungefär sådär. Ja någonstans måste ju den sista frostnatten för året hamna ändå, liksom den första.Inget magiskt med det.

Med fantastiskt väder idag också. Det känns som man klart av hela sommaren redan. Här har vi använt större delen av helgen åt trädgården. Fågelkvitter, fika och jord mellan fingrarna. Ljuvligt.

Det är gott att leva nu!