Bortskämd

Söndag. Solen skämmer bort oss hela helgen. Det är faktiskt underbart. Ja och det är bara maj. Tänka sig. SNÄLLA låt det fortsätta såhär hela sommaren ut. Skäm bort oss så att vi nordbor blir fullständigt omöjliga att vistas nära ens kortare stunder. Efter förra sommaren, fan, vi är värda det.

Fokus på trädgård hela helgen. Ja och lite gräsklippning. Jag går runt med den och K står för det hårda jobbet att dra igång den med jämna mellanrum. Återigen har jag dragit vinstlotten. Tack kära onda axel. Hursomhelst går det hjälpligt alltsammans med hjälp av lite startgas. Noterar dock slang som spruckit. Får inhandla ny under veckan.

En tuff månad är snart till ända. Det tackar vi för. Skall bara klara av den här veckan först bara. Det skall nog gå finemang.

Japp, låt den börja. Veckan alltså. Liksom.

ps Det verkar förresten som om det är de mest korkade som tjänar stålarna. Hur kan det ha blivit så? Förvånad ser jag på. ds

Björnfrossa i byn Los – 13 björnar på besök

Som boende här kan jag meddela att de flesta av oss inte är drabbade av någon björnfrossa. Men japp, det finns mycket björn här.

I byn Los i Ljusdals kommun är de boende vana vid att björnarna lufsar runt nära byn titt som tätt.

Source: Björnfrossa i byn Los – 13 björnar på besök