Van

Det där tidiga sänggåendet jag tänkte mig för att får gotta sig en stund i sängen tillsammans med Ulf Lundell det sket sig såklart. Jag är tvungen att låtsasjobbaöver. Sådant händer kanske inte den bäste, men mig händer det. Titt som tätt faktiskt.  Ja och det är OK. Jag är van. Alltså. Tur allt är ppå låtsas.

Röken från skogsbranden ligger inte längre tung och stickande över byn. Gissar att branden är släckt eller också blåser det åt något annat håll. Alla som bor i skogslänen har det där hotet hängande över sig. En dag så lyckas man inte begränsa och släcka. Då är det ajöss med fast egendom. En möjlig flyktväg alltså.

En mygga dansar envetet framför min näsa och Status Quo spelar Caroline och kanske är det just den låten den dansar till. Jag viftar bort den när den kommer för nära. Det har man såklart inget för. Myggor ni vet. Envetna. Fler lär de bli.

Fick 13175.21 i donationer till VSCP projektet under förra året.  Man tycker att ett open source projekt som finns där på helt ideell basis, för mänsklighetens fromma liksom, borde kunna ta emot de där pengarna skattefritt. Så är det nu inte. De skall bokas som vilken intäkt som helst och skattas för. Nu är de årliga utgifterna såklart högre än 13K så skatt blir det ju inte ändå. Det är som det är. Fast konstigt. Lika konstigt som att man skall skatta för saker som man redan betalt med skattade pengar. Hus t.ex. Man kan aldrig bi helt fri från statens grepp. Nehepp. Liksom.

Sweet Ballrom Blitz i högtalarna, klockan är tolv, ja där går gränsen, gammal skitmusik, naj kanske inte helt, men gammalt och utnött, alltså sovdags.

Godnatt!

Så tolkar du ett S-nej – efter Anderssons dementi | SvD

Moderatfiskare!

Hennes upprepade utspel i migrationsfrågor har tolkats så: hon har uppmanat folk att inte skänka pengar till tiggare, sagt att asylsökande borde söka sig till andra länder och att Sverige inte har något behov av städare och diskare från andra kontinenter.

Source: Så tolkar du ett S-nej – efter Anderssons dementi | SvD

 

 

Skogsbrand sprider sig utanför Los – tagit eld efter skogsmaskinsarbete

Hatten hålles i, och tummar hålles.

Source: Skogsbrand sprider sig utanför Los – tagit eld efter skogsmaskinsarbete

Edit 22:00

Läser man sen texten så är det släckt. Duktiga killar och tjejer som rycker ut och fixar det där. Dom tackar vi alldeles för sällan.

Sommar

Jag sitter där ute och läser femveckorstidningen. Japp, värt femtio spänn med råge. I alla fall om man hoppar över ledarsidorna.

Det är tjugofem grader. Sommar. Finns inget att klaga på och det oroar såklart. Vad skall man gnälla över liksom? Men det ger sig säkert. Jodå. “Det är för varmt” ligger nära till hands men någon måtta får det allt vara också i den här åldern.

Tittar jag på loos.se så gör jag annan musik än den jag egentligen gör. Kanske är det bra, kanske är det dåligt. För mig eller för dem som pekas ut. Dragspelaren och Magnus har korrekta länkar i alla fall. Alltid något.

GDPR mailen haglar över en. Tydligen tas det där på allvar och det är ju bra. Man kan göra sig av med några tråkiga listor av bara farten bara genom at deleta de där mailen.

Fikru frigiven idag. Det gör det här till en bra dag. En mycket bra dag. Välkommen hem Fikru.

Ja och jag har inte tid med det här. Nehej då. Låtsasarbetarens lott. Jäkt och stress. Pust & fräs.