!Ledigt

Tänkte kanske ha ledigt idag. Alltså ledigt från ledigheten, den som kallas låtsasjobb, ja, är låtsasjobb. Men jag bestämde mig, efter att ha tittat på väderleksrapporten, för låtsasjobb idag. Det finns nämligen att göra. stenar som skall läggas på stenar. ja inte för att någon bryr sig om om jag lägger sten på sten men i alla fall.

Men igår ledigt. Ser Carol på kvällen på Netflx. Bra. Före den The handmaid’s tale på SVT play. Suggestiv. Bra. Båda rekommenderas. Ikväll kan man förresten se Al Pitcher på ettan. Kan rekommenderas men kanske helst skal ses live. Roligare än så blir det inte.

Större delen av Sverige idkar väl klämdag i dag kan jag tänka.  Människor flödar ut i olika kreativa aktiviteter… eller inte.  En hel del vilar istället. Många välbehövligt såklart. Men det åstadkoms också en inihelvetes massa saker i landet en sådan här dag. Som Percy Barnevik sa “Här sitter man på kontoret och vänder papper och sen går man hem och bygger en båt”. Alltså på temat att verkligen använda människors inneboende kraft och förmåga. Vi är skitdåliga på det. Vi skulle ha anställda människor som rörde sig runt bland folket och uppmanade dem att bryta sig loss och gör nya saker, spännande saker, det de drömmer om. Helvete vad det skulle mullra i samhället. Men inget av det där går såklart med de politiker vi har idag. Det är verkligen hjärndött just nu.Och i täten står det parti jag borde kunnat kalla mitt eget. Det skrämmer mig. För alternativ saknas.

Den bästa nyheten är såklart att Fikru Maru släpps. På Aftonbladet hamnar den nyheten långt, långt ner redan från start. Andra tidningar är lite bättre. Man undrar  ju faktiskt om inte det har med Fikrus hudfärg att göra. Men kan det verkligen vara så illa? Har vi hamnar så långt ner i dyn i landet där vi en gång var stolta över att stå över dylikt. Skulle rapporteringen vara en annan om Fikru var vit och såg ut som en viking?

Årets första åska brakar idag in här över bergen. Men den håller sig på “säkert” avstånd från kullen ändå. Ja min bedömning, datorerna får snurra.  SMHI har en utmärkt tjänst där man kan följa utvecklingen dessutom. Den är flitigt använd sommartid här. Det gäller att rädda elektronik.  Man undrar hur man löser det där på ett datacenter typ Facebook’s uppe i Luleå.  Klarar dom en direktträff tro? Jag vet att det är förbannat svårt att bygga så att man är helt säkrad.

Imorgon Melodifestival. Eliten uppträder. Rätten att göra det går i arv. Som grevar och baroner. Adel. Jodå. Detsamma gäller folket nära eliten också. Det är samma sak. Arv. Kompisar. Kompisar till kompisar.  Överallt. Det klagas på Afrikanska, Sydamerikanska och andra utvecklade länder. Men nog har vi en jävligt konstig ordning i det här landet också.

Eller kanske sitter allt sådant där i generna ändå.  Från sångare och musiker, till läkare och professorer och miljardärerna. Uppkomlingarna är inte så jävla många.

Men det är väl så vi vill ha det. Var “hen” på sin plats. Ordning och reda.

Fyfan vad jag gnäller.

Ursäkta.

Men jag är över sextio.

Det förväntas av mig.

Surgubbe.

Nu tänker jag i alla fall ge upp för idag.  Tystna. Hör jag någon dra en lättnadens suck? Nåja. Jag återkommer…

Kuligt

Ja, skulle ha adderat både Zwave och Zigbee drivare till VSCP för länge sedan om man bara hade haft pengar att köpa grejer för. Men det är så att allt kostar och man behöver en bunt prylar att testa på och jag har inte dom pengarna.

Men vill man ha stöd för IKEA Koppla t.ex så finns kod här som man kan knappa vidare på. Behöver såklart inte ens vara VSCP. Kan vara ens egen avancerade superlösning.

https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt