Sista

Den sista snön.  På “Krister flygares dag” ligger den kvar som en sista rest efter en lång vinter.. Om det nu var så dagen heter. Jag vet inte. Känner inte någon Krister längre heller. Men gjorde förr. Inte ens han flög särskilt bra. Behövde ingen dag för det ändamålet. Hur det är med denne dagens Krister på den punken vet jag alltså inte heller.

Ledigt har det i alla fall varit. K och jag ute hela dan. Planterat om tomater och paprikor. Det är något nästan sensuellt med att stoppa ner ett finger ner i varm jord, föra upp det igen, och sätta ned en planta. Prata med dem som skall växa och bli stora.

Det är fortfarande de ruttna överblivna tomaterna och paprikornas frön som växer. Det är fantastiskt. Livet.

Jodå, vi får av lite skydd på buskarna också. Säckväv bort uttalar vi som en trollformel. Ja och bort flyger den med lite hjälp. Sen står de där lite vilsna buskarna och väntar på rådjursattacker. LIDAR mot rådjur. Tamefan. För självkörande bil. Systemet kunde skälla och skjuta plastkulor. Kunde programmeras att känna igen paparazzis och journalister också.  Behandla också dem som rådjur. Men för de snuskigt rika då alltså.

Socialdemokraterna ropar “ut med invandrarpacket”. Jag säger jävla idioter. All makt till Tegel är det där. ja Tegel == SD. De där uppe glömmer så ofta bort var de själva kommer ifrån. De har svikit finnar och turkar m.fl. tidigare i historien med samma retorik, de som hjälpte till att bygga det här landet,  som integrerades. Nu finns tyvärr ingen kvar som man kan rösta på längre utan att skämmas.

Ute, nästan arton grader fast klockan passerat sex. Fantastiskt. Underbart. Man är bortskämd. Vi sov hela natten med öppet fönster och vaknade till fågelsång. Jodå, tyvärr också till omfattande långtradartrafik eftersom E45 tillfälligt är omdragen förbi Los. Men jag filtrerade bort det där oljudet till förmån för fågelsången. Njöt av den. En stund där på morgonen. Som en lycklig man.

Nu skall jag stänga det öppna fönstret här på låtsaskontoret och vandra upp för en kväll framför tv’n. Krister flygare tar jag på allvar. Vila anbefalles.

Liksom