“datan”

Det är underligt. Det är bara kanske tolv trappsteg ner och tolv trappsteg upp från källaren när jag hämtar tvätten och hänger upp den. Men på den där lilla (o)turen rinner all energi ur mig. Nu sitter jag alltså här och funderar om jag inte skall lägga mig helt enkelt. Läsa, drömma, sova och sen vakna pigg och, nåja, alert imorgon tidigt.

Men jag har inte bestämt mig ännu. Det är ingen brådska.

Jodå. Det är pollen såklart egentligen. Men tankekraft hjälper en bit. Alltså att tänka bort det som stör och bråkar med en.

Björkarna kommer faktiskt. Det är nog den tidigaste “björkbladningen” jag har varit med om här uppe. Man tackar och tar emot.

Får man hitta på ord hur som helst förresten. En del tycker nog inte det. Speciellt inte de där människorna som står still vid rött klockan fyra på morgonen vid en tom korsning där inga andra bilar syns till. Har man sett det, och det har väl de flesta av oss, vet man att mänskligheten kommer sannolikt förslavas under AI.ja, om vi förslavas av ett gäng reläer så lär mer sofistikerad teknik vara en enkel match.

AI förresten. Beslutsstöden. När ADB kom – ja IT hette så innan det var uttjatat och bytte förkortning –  så skylldes nästan alla fel på “datan”.  Ja och det gick inte att rätta då eftersom det var “datans” fel. Snart ser vi samma sak i en AI-värld. Jag är helt säker på det. Den och den AI processen kommer fram till något och det kan man ju inte ändra på eftersom vi inte är lika smarta så att vi förstår. Ja och att som undanflykt eller slöhet använda det där som ursäkt är väl en sak, så var det ju med ADB-vitrockarna, det var såklart jobbigt att ändra saker. Men att köpa de där argumenten, som många gjorde då, majoriteten rent utav, det är otäckt. Jävligt otäckt.

Japp, skall nog gå och lägga mig. Kanske åtminstone eller snarare troligen.

Vem vet. Liksom.

En vän är iväg och lyssnar på Metallica. Hmmmm… Det blir man ju lite avis på.  Har inte upplevt dem live. Ännu. Är nog den bästa musik jag vet just för tillfället. Även om jag både gillar och lyssnar på mycket annat. Men när jag behöver energi och det flyter så återvänder jag alltid till Metallica.

Men nästa gång.

Kanske.

5G sägs vara IOT frälsaren. 2G lägger man ner, vissa också 3G. Där är ackilleshälen. IOT grejer skall leva länge. Många i alla fall. Där fungerar det inte med korta livscykler. Vi måste i alla fall prata 40 år. Kanske 50. men det är klart skall man byta några biljoner enheter vart tjugonde år pga av teknikutvecklingen så driver et väl ekonomin. Fast galet är det. Hur som helst blir det väl inte ett transport utan flera.

Eller något…

Liksom…

Nu skall jag gå och lägga mig.

Upp.

 

Nordix

Idag tillkännages Nordix Foundation, en nordisk stiftelse som har som målsättning att göra det möjligt för fler företag och organisationer i regionen att utnyttja öppen källkod i hela digitala ekosystem. Nordix Foundation kommer att erbjuda ett nätverk inom öppen källkod med syftet att dela kunskap, ta del av expertis och dela kod.

Bakom Nordix Foundation står bland annat City Network, Ericsson och Blekingen Tekniska Högskola.

Macken

Varje morgon är lite “hej macken” här när jag kommer ner till låtsaskontoret. Jag ser mig runt. Böcker. Elektronik. Datorer. Ja och jag trivs. Och slutsatsen är såklart självklar varje gång. Det, just det, den känslan, är värd något. “Hej macken”. Flinar och säger det för mig själv. Kurrar som en katt.

Det blå har bleknat bort lite idag. Men det tog mig genom en del uppgifter igår. En bra dag är en flödande dag. Jag njuter i det. När det rinner på i huvudet. Men flyter det på sådär så blir man såklart mindre blå och blir man mindre blå så minskar flytet. Så uppgiften nu på morgonen är att bli lite deppig till sinnet fast man inte är det. Kanske hjälper det att slå sig själv med en hammare på tummen?

Google skall släppa Android for Things 1.0 idag sägs det. Eller har redan släppt snarare. Pratet börjar nu. Jag har testat ett tag. Och javisst finns det positiva grejer. Uppdateringar av firmware är en sådan i högsta grad. Men inbäddade enheter har kanske blivit mer resurserbjudande men inte fasiken lär det sitta en Linuxburk i varenda enhet som förut fungerande med en 8-bitare. Det kan jag inte tro. Nedåt i värdekedjan åker de såklart hela tiden. Så en marknad för Android of Things lär det såklart finnas. Ja, annars skapas den väl. Det finns pannkakor i kyldiskarna också.

Men jag trodde inte på C på singelchippare heller när IAR skickade sina testversioner tills oss där på 80-talet. Det var ju fel så fel så fel. Inte många sitter och koda i assembler idag. Inge större kodpartier i alla fall. Men jag såg det inte mest pga av 128 byte ram. Ja det ändrade sig ju snabbt. Jag åt snällt upp hatten. Kröp hela vägen fram till korset.

Ja SSL koden börjar fungera nu. Det är lite kvar att flippa med ännu. Tro tamefan det blev ett allmängiltigt bibliotek av alltsammans också. Om jag nu orkar ta i från fötterna och paketera alltihop. Ja, och skriva manual. Det räcker liksom gott och väl med allt annat låtsasjobb.

Man borde väl bara ge sig. Ge upp. Men jag håller mig i alla fall sysselsatt i väntan på döden. Det kan väl inte vara sämre än att sitta och lägga patiens om dagarna ändå? Fast kanske. Massorna har rätt. Jag har aldrig tillhört dom. Inte de andra heller för den delen. Inget jag gråter för. Bra försök liksom.

Kaffet smakar som vanligt skit här på morgonen. fattar inte varför jag dricker det. Men det är väl det där med rutiner. Dumheter liksom.

Men jag skall sitta på lite Metallica och dyka in i Åkes värld. det är lite ballonger och serpentiner där just idag. Man gapar liksom. Men bra säkert. Liksom.