Borde jag bli spion?

Ganska ofta när jag skall in genom automatiska dörrar så öppnar de sig inte. Det är som de där sensorerna ser alla andra, men fan att de ser mig. Jag får snällt backa några steg och sen försöka igen.

Detsamma har gällt hotellbokningar. Någon bokar rum på hotellet för mig och mitt sällskap. ja och så kommer man fram och

“Någon Åke Hedman finns inte bokad”.,,,

Har hänt mer än en gång. Och då räknar jag inte bara till två. Det där är lite sagan om mitt liv.  Jag finns nästan inte. Tydligen.  Just hotellbokningar höll på sluta ila i Las Vegas när det faktiskt fanns ett rum, men när vi kom in på rummet så låg ett äldre par och sov i sängen. Förvånade och rädda såklart när vi flygtrötta dundrade in mitt i natten genom dörren. Ja man tänker ju på Amerika och snabbheten att ta till pistoler. Nåja det gick bra. Vi fick ett annat rum. Utan folk sovandes i sängen.

Men när jag läser notiser som den ovan undrar jag verkligen om jag inte skall satsa på spionyrket. Finns jag ens? Syns jag?

Jag körde nämligen också på en älg för några år sedan. Ny hyrbil. Totalkraschar den. Men kan kliva ur. Man ringer 112. Det är natt jag ser inget. Det regnar. Jag är blöt i nacken. Blod eller regn. Jag vet inte. Glas över hela mig. Är jag skadad. Ingen aning egentligen. SOS svarar. Jag berättar.

“Finns det några andra skadade?”

Ja det ör det ju inte. Så jag mumlar väl något. Fem sekunder senare är jag kopplad till polisen.

“Polisen”

“Jag har kört på en älg”

“OK vi skickar eftersöksjägare”

Klick

ja och där står jag i mörkret. Darrandes. Älgen ligger i diket och dör. Jag är fortfarande blöt i nacken. Blod? Regnvatten? Borstar av mig glas. Försöker i alla fall få bort så mycket det går från ögonen. Men det kommer ta veckor innan allt är borta. Fryser. Ringa bärgare. Dom skall komma. Väntar på eftersöksjägare.

Ja och så läser jag notiser om när andra krockar med älgar. “Polis och räddningstjänst ryckte ut”. Det står nästan alltid det. Blåljus och full fart. När folk syns och finns.

Men alltså. Finna jag? Borde jag bli spion? Obemärktare än vad jag går omkring i världen kan väl ingen annan ändå gå.  Liksom. Jag kan säkert gå in i vilken byggnad som helst, hämta lite papper ch sen gå ut igen. Ingen noterar det. En bra egenskap för en spion kan tyckas. Nåja. Fallr väl på att man skall se ut som James Bond.

Nu klämmer vi den här fredagen. Leendes.