Täcket

Temperaturen kryper precis ner under nollan utanför fönstret. Jag trött, funderar på att krypa ner under täcket, läsa en stund, sen drömma i timmar. Det går att ses vid björken. Om någon nu känner för det. Jag hänger gärna vid den i mina drömmar.  Det är dock inte helt ofarligt. Så, se upp. Jag är den snällaste varelsen där, efter björken då, som också är rätt schysst.

Hulken skall ha sitt först såklart. Som alltid. Men bara några veckor kvar nu. Vi ger oss efter april. Brukar få lida för det beslutet. När kylan drar sig tillbaka igen. Som den alltid gör. Men det finns elelement. Räcker inte de får man krypa till korset. Köpa pellets igen. Men då, då skall de vara riktigt jävligt.

Björnarna vaknar väl snart här i skogarna. Har inte hört några rapporter ännu men de lär väl komma snart. Varje trädgård har sin påhälsning. Honan med de två ungarna som gick här i fjol lär väl återkomma. I år är ungarna inte så små längre. Men skoj såklart. Vi delar på de här skogarna. Skogsbolagen tror de äger. Men de tror på tomten också.

Björnhonorna har lärt sig att de inte blir skjutna om de håller kvar ungarna längre. Så därför gör de det. Håller kvar dem längre. En björn är definitivt smartare än en femteklassare.

Men ge sig för dagen alltså. Jag är ändå tröttare än en femteklassare. Fått till lite kod idag. Faktiskt. Men inte nått måluppfyllelse. Man får hoppas på morgondagen. det blir ofta en svacka efter en hård period. Det hör till.

Så god natt eller godnatt. Vilket ni vill egentligen.

8

Klockan är en bit efter åtta på kvällen. Det är fortfarande varmgrader. Rackarns. Men snön på taket den hänger sig kvar med hårda grepp. Ger sig inte. Ytspänner sig.  Vill ligga där. Till midsommar kanske. Ja, och jag som hoppas på snöfritt tidigare. Men hur det skall hinnas med övergår mitt förstånd. Just nu. Vi får väl se. Maj är en trollerimånad.

Men man får tänka på annat. Då går det bra. Då rullar det på. Lite som vanligt alltså. Ja eller inte tänka alls. Då spelar ingenting någon roll.

 

What is the MId-Atlantic Ridge?

If you took geology in high school, then chances you remember learning something about how the Earth’s crust = the outermost layer of Earth – is arranged into a series of tectonic plates. These plates float on top of the Earth’s mantle, the semi-viscous layer that surrounds the core, and are in cons

Source: What is the MId-Atlantic Ridge?