Nu börjar röjningen inför Googles intåg i Dalarna – Computer Sweden

I Ljusdal satsar vi på “fiskodling” istället för sådana där “flugor” som Google, Internet ochs annat sådant dumt. Ja, tomater blir det av fiskbajs i Ljusdal dessutom. Kretslopp. Inget fel på det.

Source: Nu börjar röjningen inför Googles intåg i Dalarna – Computer Sweden

Facebook-investeraren sågar Facebook – och varnar Amazon för att gå samma väg

Roger McNamee är en av de före detta experter, chefer och investerare som i veckan gått ut och riktat tungt kritik mot både Facebook och Google för hur de utnyttjar sina data för att göra ungdomar beroende av deras plattformar. Nu varnar han Amazon för att gå samma väg.

Source: Facebook-investeraren sågar Facebook – och varnar Amazon för att gå samma väg

En krater på #Mars

En krater på Mars heter “Los”, japp efter en Svensk ort. Den vi bor i.  Det ni!  Gissningsvis har det med Nickel att göra.

Kul!

Lite stolt (läs mallig) sådär blir man.

såklart.

Small craters are named for towns and cities with less than 100,000 residents.

Namngivning görs av The International Astronomical Union Working Group for Planetary System Nomenclature

 

Årets första stolta min

Tisdag. Minus nio under snön. Minus nio över snön. Jämvikt. Bra. Jag tror på jämvikten. Och nej, det snöar inte. Bara det. Liksom.

Men tisdagar innebär också ett ansvar. Alltså att få något gjort. Har man inte åstadkommit något när tisdagen är slut så är det kört. Det känns i alla fall på det sättet. Onsdag till fredag är arbetsdagar. Som man gör saker under utan att tänka ihjäl sig. Ja inte riktigt sant såklart. Men på tisdagar känns det så.

Petite kommer in med årets första sork igår. En stund efter kommer Frasse med förvånad “sålt smöret och tappat pengarna” min. Gissningen är att lillkatt helt enkelt knyckt sork av gammal katt.  Man kan väl se stolt ut för det tycks Petite tänka när hon slafas i sig det där djuret på en av våra mattor. Alltid på en matta. Alltid lever och blod kvar. Alltid lika äckligt att ta reda på. Alltid lika gosig (och stolt) att (man flyr ifrån) efteråt.

Jo tvättar matta idag alltså. Frekvensen av mattvättar tilltar med våren. Milt uttryckt.

Fast kanske var det Petite ändå som tog den trotts allt. Vem vet?

Vardagsdramatik i mitt liv. Eller bara vanligt liv? Eller inget liv alls?

Windows för min del. Låtsasjobbet. Maskinen jag kör på är en uråldrig laptop från min tid som lärare. Det är jobbigt. Minst sagt. Trippeljobbigt. Ja och jag har sagt att jag skall ge upp windowsutvecklingen. Men kommer alltid tillbaks dit igen. Det SKALL gå. Ja och så brukar det göra det. Men antagligen inte så länge till nu. Den sjunger nog på sista versen den där burken.

Ja nu är min Linuxburk inte så mycket bättre. Tro för den skull inte det. Men den har i alla fall åtta gig. att skämma bort mig med. Ja och så har jag några burkar till såklart. Men där är det 32-bitar överlag.

Illa!

Men det kunde vara sämre.

Mycket sämre.

Nu är mitt kaffe slut. Jag skall ta tag i den här dagen. Ja så gott det går. Sten på sten.