Höjdpunkt

Snart dags för dagens höjdpunkt här på kullen. Postinhämtningen. Men sedan man blev skuldsanerare på heltid så är inte den så spännande heller. Lådan är nästan alltid tom. Annat har det varit varje dag de senaste tjugofem åren när vad som helst kunnat hända (och ibland gjorde det). Men lugnet skall inte underskattas. Det är fantastiskt med en tom brevlåda och en tyst telefon.

Ute regnar det. Inne är det dock kallt. Jag sätter på värme. Två hål i väggen och plus på räkning nästa månad. Kanske blir det varmt innan jag lämnar lokalerna och gör helg. Men sånt är livet. Man få kosta på sig.

Vill man se hur en segelbåt med elmotor mår just i detta nu så kan man titta här. Ett roligt projekt och ett användarinterface som i sin enkelhet är klockrent. Läsa om projektet kan man göra här. Ligger den i hamn så ligger den väl i Venice ja och om den inte gör det får man väl kolla i det förträffliga användarinterfacet var den är just då.

En rätt usel vecka har det varit. Åtminstone när det gäller låtsasjobb. Men jag är och har alltid varit en slow starter. Känner lugn över också just det där. Gammelmanslugn rent utav. Just det senare lugnet går inte av för hackor. Ligger inte långt efter pensionärslugn.

Pernilla Wahlgren i Edsbyn ikväll. Hmmmm… tänker efter… svårt att uppbåda den rätta entusiasmen inför eventet har jag. Japp. Men Pride. Man borde ställa upp. Tror på kärleken och tror på att alla får finnas och behövs, det gör jag. Ja Pernilla med.

Men nu så. På med lite musik sen kanske man kan få ut en kodrad ur det här huvudet, ja, eller inte…

Trevlig helg på er allesammans där ute.

Sommar med Lennart Käll

Sommar med Lennart Käll

Jodå, OK, men lite “idrottsuppräknande”, ja ni vet – “det är tävling det handlar om och bara det”. Lite tröttsamt. Men lyssningsvärt, japp. Jodå också för en som inte är tävlingsmänniska. Det är väl genom att lyssna på dem som inte är som en själv som man verkligen lär sig saker.

Senast lästa bok

Kråkflickan av Jerker Eriksson, Håkan Axlander-Sundquist

Det här är oerhört bra för att vara en debutroman. Det är bra om man bortser från det också. I alla fall bra i sin genre. Ja ett gott hantverk, en bra historia helt enkelt.

Jag är förvånad över att det är två killar som skrivit den här boken. Hade jag inte vetat det skulle jag gissat på en kvinnlig författare. Fokus ligger nämligen hela tiden där en kvinnlig författare brukar lägga det. Är det medvetet så är det genialt.

“Åke” heter en person i boken som går hemma och drar benen efter sig. Känns ju igen åtminstone på det där att vanka omkring hemma och heta “Åke”. Men ibland får han lite väl mycket skit bokens Åke kan man tycka. Som när huvudpersonen är kär en annan person och samtidigt tycker att Åke är den sämsta människan i världen för att han är det i en annan person. Det är lite gnälligt liksom. Men återigen. Kanske medvetet. Skapar karraktär åt huvudpersonen. Man lyckas i alla fall få mig irriterad. Är det inte känslor som en bra bok skall väcka?

Ja två böcker kvar i serien finns det och dom ligger på nattduksbordet. Inleder alltså hösten i deckarträsket fast jag är ganska trött på det. Men snart skall väl Jan Guillou’s 1968 dimpa ned i brevlådan och det är något jag verkligen ser fram emot. En av de få böcker vi köper inbundna. Kostar på oss.

Andra böcker jag läst finns här.