Klimatdåre

Hmmmmm…. har tydligen blivit en “klimatdåre” eftersom jag länkat två inlägg på Stockhomsiniativets site. Man kan läsa om dem här och de har tydligen fått VoF’s pris Åres förvillare. Ja jag har bara läst de två sidor jag länkat till och kan inte säga varken bu eller bä i frågan om hur seriösa eller oseriösa man är i Stockholmsiniativet. Grunden i alla vetenskap är dock att man skall kunna diskutera och att man skall vara kritisk till resultat. Vetenskapen får aldrig politiseras. Alltså därför borde man diskutera och inte sätta dumstrutar på huvudet på varandra. Men vad vet jag egentligen?

Tyckte det var bästa att klargöra detta innan någon annan gör det åt mig. Jag hävdar även fortsättningsvis rätten att fundera själv. Oavsett vad det i så fall gör mig till.

Städdag annars här. Lägger mig på soffan och sover en timme efter det. Alla katter gör mig sällskap.  Japp det har varit en sådan natt… Ja helt pigg blir man inte heller av en sådan stödåtgärd såklart. Men något lite piggare blir man. Några kodrader blir det allt. Glad dessutom att ha möjligheten. De flesta får rulla på.

Imorgon Hudiksvall. Någon skall åka dit också. Är man inte dödssjuk åker man till Hudiksvall, är man dödssjuk åker man till Gävle. Ja om man bor här. Men man kan såklart åka dit ändå. Hudiksvall är en trevlig stad. Kanske hittar man majsbröd. Gott. Blir man en äkta Redneck om man äter det? Passar väl isåfall.

Ute regnar det som fan. Gör såklart inget. Inte när man sitter inne och inte behöver gå ut. Allt är nämligen gott så länge det inte snöar. Temperaturen sjunker dock. Men till snö skall vi väl inte komma ändå får man hoppas.

Äh.. några rader till får det bli.

Klimatvetenskapens tragedi – Stockholmsinitiativet – Klimatupplysningen

”Tragedien med klimatvetenskapen är att den till övermått drabbats av lekmannaintresse. Det har kortsiktigt varit positivt då det har skapat intresse och också bidragit till ett förstärkt ekonomiskt stöd. Dessvärre har de negativa aspekterna blivit alltmer uppenbara och på senare tid har den allmänna debatten helt spårat ut då det stora flertalet som yttrar sig inte vet ett jota vad de vad de pratar om. Media är som vanligt mest intresserad av sensationer och har varken förmåga eller intresse att ge en vetenskaplig balanserad bild. Efter några månader har man glömt IPCCs balanserade rapporter och spinndoktorerna börjar veva på på nytt. Havet stiger i allt snabbare takt, nu ligger det på flera meter, vädret blir att mer extremt och förslagen att minska på de svenska växthusgaserna alltmer absurda. Jag väntar bara på de kommunala fjärträknarna som kanske redan ligger i startgroparna. Sverige har inte något netto- utsläpp överhuvudtaget eftersom mer kol ackumuleras i skogen än vad fabriker och bilar släpper ut. På sikt är de globala problemen på väg att lösas och därför ingenting att oroa sig fördärvad över.Jag har alltid avundats astronomer, partikelfysiker och geologer ty de får arbeta i lugn och ro och inte tvingas ta en stor del av sin tid att bemöta ständiga stolligheter, som till skillnad från riktig vetenskap där felaktiga hypoteser faktiskt försvinner, ständigt upprepas i massmedia, av kändisar och i nutidens snart otaliga bloggar i all oändlighet. På måndagarna medger alla att det var galet med redan på tisdag är några tillbaka och upprepar galenskaperna och på onsdag är man som dårarna tillbaka där man började. Varför inte lämna klimatforskningen i fred för några decennier och i stället ägna intresset åt partikelfysik och relativitetsteori . Säkert finns det potentiella privatforskare som redan visat att Einstein hade alldeles fel. Och tänk som i Blandaren på han som inte trodde att kvadratroten ur 9 är tre och där det var flera i Enskede som inte heller trodde på det.”

Source: Klimatvetenskapens tragedi – Stockholmsinitiativet – Klimatupplysningen

Min tur

Att bli medlem i Fiber Optic Valley just nu kanske är lite optimistiskt. Tanken är alltså att få nytta av det 2021. Men varför inte liksom. Smida medan järnet är varmt och allt det där. Nu finns det ju tid för sådant. De flesta nätverk är bra nätverk. Speciellt om man sitter långt ute i hemskaste och djupaste skogen som jag gör.

Frank slänger iväg en heads up för de den här sidan. På farsi efter vad jag förstår, det vi kallar persiska. Ser annorlunda ut. Milt sagt. Skoj tycker jag. Hur saker sprider sig är fascinerande. Om andra satsar på USA så satsar jag på resten av världen. Ja på den varma delen. Man skulle ju kunna säga så om man hade någon att säga det till. Men det har man såklart inte. Då skriver man det i bloggen. Det är lite som att prata med sig själv. Ett tecken gott som något på en inledande galenskap.

I Venice (japp vi pratar LA) håller de plus trettio graderna i sig. Ja jävlar. Jag upprepar. Varför bor man här för? I kallhelvetet. Fast idag inte så farligt faktiskt. Regn. Bra väder. Ingen jävlel längta ut. Man sitter inne. Gör nytta i bäst fall.

Jag borde väl ta tag i alla de där sommarprogrammen som är kvar igen.  Men ibland är man liksom inte hugad. Vill inte höra. Men snart. Antar att jag delar med mig om vad jag tycker här på bloggen antingen någon vill höra eller inte. Det fina med en blogg. Det är bara att “prata” på. Man är svårstoppad.

Fast nu skiter vi i det här en stund. Gör annat. Nyttigheter. Innan kvällsmaten. Den det är min tur att fixa.