Gott liv

Livet är gott. Jordgubbstårta idag. Den som egentligen skulle vara midsommartårta. Men vafan, man kan väl fira sommaren en sådan här dag lika väl som en midsommaraftonsdag.

Behöver jag tillägga att jag älskar tårta. Nehepp, ingen är väl förvånad över den saken…

Livet går vidare fast man inte gör speciellt mycket. Sitter faktiskt i studion. Trotts sol ute. Det är lite sjukt. Speciellt en sådan här sommar när man längtat efter soltimmar. Men nu blev det bestämt så utifrån väderleksrapport som angavs vara “säker”. Ja pyttsan. I år är det skit med rapporteringen också. Svårt tydligen. Men skitvädret hamnar tydligen väldigt gärna över mellansverige i år. Där verkar finnas en klar säkerhetsfaktor att ta fasta på.

Annars rullar livet på. Blir nog en kortare tur till veckan. För att se världen. Det kryper lite i mig av längtan efter just det nämligen. Så K och jag ger oss nog ut på en sväng utan mål. De turer vi gjorde så ofta förr men mer sällan gör nuförtiden. Matsäck och bensin i tanken och sen iväg. Brukar betyda åtminstone ett stopp vid havet. Det drar alltid. Hårt. När inlandsisen låg tung över landet gick kustlinjen ganska precis där jag sitter. Så den är nedärv den där längtan kanske. Eller också handlar det om att vara sammanvuxen med havet genom Voxnan som präglade hela min uppväxt.

Jodå jag är sugen på att låtsasjobba också. Men har gått ner i varv och vant mig ganska väl med den här tillvaron också. Tänka sig…

Men nu tårta alltså…

ps Bilden är stulen, K’s tårta är vackrare  ds