Vad skall vi göra idag?

Vi frågar oss vad vi skall göra idag. Det regnar. Det är för lite bensin i tanken på bilen för att ge sig ut på en längre tur med den. Det som hade varit det självklara valet egentligen. Ut. Iväg. Se nytt. Tills man längtar hem till sitt igen. Kulan, boet, drar en alltid till sig till slut ändå. Som att ge sig iväg gör när man är i den.

Men vad man skall göra alltså. Semester. Om det inte vore semester var det såklart inget problem. Men nu är det det. Ja och det finns att göra. Massor. Men är man nu ledig så vill man känna att man väljer själv. Så soffan med en bok är ett alternativ. Men man har kört slut på det där alternativet lite nu. Orkar liksom inte mer av samma. Man kan iof välja en film istället för en bok men man har sett MÅNGA filmer vid det här laget också. Studion kanske. Jag fick igång allt igår. Det går att spela in saker igen. Men cirka tretton grader där nere. Ingen jätteskön värld att sitta i. JA somna kanske. Sova tills man vaknar. Men först borde man väl helst vara trött…

Sikna problem man kan ha en sådan här lördag mitt i semestern. Livet är hårt.

Senast lästa bok

Hästkrafter av Lars Mytting

Egentligen skall man väl vara sådär oerhört fascinerad av gamla bilar som en del är för att få riktig behållning av den här boken. Men ibland kan beskrivningen av en valnötsinklädd instrumentbräda i en gammal Jaguar bli till poesi också för någon som inte är det, ja och man gillar och förstår såklart med hela sitt väsen varför skönhet har fått komma före funktionalitet där bland bakelitknappar och mätare.

Mytting är redan en av mina favoritförfattare. Den här boken befäster bara den uppnådda  positionen.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.