Sommar med Malin Persson Giolito

Sommar i P1 med Malin Persson Giolito

“Vi har det ju så trevligt”, japp precis så. Trevligt. Lyssningsvärt. Leif GW kan vara stolt över sin dotter. Fast meningslösheten med Vallborg, nja fel, fel, fel… Fast mycket annat håller man ju med om såklart. Verkligen.

“Vi kommer aldrig att vinna över aporna om vi inte samarbetar” – Ja, kan man göra annat än att hålla med.

Man får försöka lösa det innan

Jag somnar i soffan på fredagen. Ja jag är nu ändå en gammal man och en pizza, K’s hemlagade, ligger där i magen och blir till slut för mycket för mig. Ryggläge och snarkningar. Låtsasjobb kan tära på en gammal gubbe som mig ungefär som riktigt arbete tär på en ung människa. Ja när inget annat gör det.

Men jag vaknar och vi ser Black Swan. K har sett den men jag somnade redan i inledningen den gången, ja det måste vara väldigt tidigt för jag minns inte en sekund av den. Det visar sig att K inte heller kommer ihåg så mycket. Ja inte så mycket i alla fall att det förstör upplevelsen av att se den igen. En bra film. Utan tvekan.

Planen för helgen är att byta olja i den franska bilen och klippa gräs. Men det blir inte så mycket gjort. Det regnar eller också hotar det att regna. Ja om sanningen skall fram så är det ganska fint väder på förmiddagen på lördagen men vi fastnar i soffan då också. Japp, jag snarkandes. Men det behövs vila också. Jag litar på att kroppen vet när den behövs. Så det blir som det blir. Inte så mycket gjort.

Däremot har vi kunnat sova med öppet fönster i helgen. En normal sommar är det något som bara pågår under hela sommaren. I år är det hittills andra gången. Som det ser ut just nu så är det slut på det under veckan igen.  SKITSOMMAR! Det verkar som om året är en upprepning av förra årets väntan på sommaren som aldrig kom. Men jag älskar att sova med öppet fönster. Att vakna till fågelsång och morgonvindar som rör försiktig i gardiner är bland det bästa som finns.

Nu sitter jag på kontoret. Anglosaxisk vecka har startat. En sista innan fyra veckors semester. Känner lite oro inför den. FYRA veckor. Inget knappande. Inget lödande.  Inget funderande. Men jag har lovat. Jag brukar hålla det jag lovar.

Så den här veckan handlar om att söka en slutpunkt. En man lugnt kan vila vid. De behövs de där avsatserna för sinnesro. Ingen ide att lägga av när man funderar över något svårt problem. Då hänger det och funderingarna med in i ledigheten. Bättre att försöka lösa det innan. Lämna. Gå blank in i det lediga.

Läser en artikel där man kallar MQTT ett applikationsprotokoll.  Den där IoT världen befolkas av idioter. Tydligen. Idiots of Things. Suck. Orkar inte ens argumentera emot längre.

Senast lästa bok

En engelsk gentleman av Jane Gardam

Ibland en sådan där bok som man skulle vilja att man skrivit själv. Som är fulländat  genial. Men såklart vet man att man inte har de talanger som krävs för skrivande på den här nivån. Japp en sån bok är det. Ja och typiskt för en sådan bok så är man lite tveksam till den inledningsvis. Kommer den här bli bra? Skall man läsa vidare? Något som, efter några kapitel, såklart, är tvivel som är helt bortblåsta. Nu vill man istället läsa nästa del. Ja helst NU. Ja det är en trilogi. Två delar till under hösten 2017 sägs det. Kan knappt vänta.

Läs!

Andra böcker jag läst finns här.