Orden

Ett stilla regn faller här på kullen. Snösmältarregn. Regn som kan vara det sämsta under sommaren, ibland, när man planerat för sol, men som kan vara det bästa under våren. Då när det tar den sista snön med sig ner i bäckarna och flodernas allt intensivare flöde. Ger lift ut i havet för det som nyss var vackra stjärnformade snökristaller men som liksom metamorfosen omformats till droppar av löst sammanhållna molekyler. Den där längtan till havet. Den som smittar av sig på mig. Det är nästan så att jag följer med jag med. Den ökar min längtan den här tiden på året. Det stora blå drar i mig. Hårt. Som i en fläck snö på en västersluttning nu i april.

Jag får alltså skriva en dödsruna på bloggen igår igen. Vännerna tunnas ut. De som betyder något blir så få. Ändå är jag väl inte lastgammal. Man borde väl ändå närma sig medelåldern för mäns död för qatt betraktas som det. En ingift faster som är nittioåtta vittnar om det där. Ensam. Inga av de som en gång fanns finns ju kvar längre.

Det sista jag vill skriva är dödsrunor. Men om man bortser från svärfars, så är de ändå dom som står för läsrekorden här på bloggen. Med råge också. Inget annat jag skrivit har så många läsare. Så kanske fyller de ändå någon slags funktion. Kanske ger det faktiskt hela bloggens existens en mening. Om nu en enda av de där läsarna finner tröst i orden som finns där i ett inlägg.

Fast för många är det såklart viktigare vem som säger orden än vad som sägs. Då har jag såklart inget att komma med. Om den lokale rockstjärna uttalar sig eller dokusåpakändisen eller någon annan som pryder tidningarnas sidor. Känner man sitt bästa så håller man tyst då. Problemet är bara att jag aldrig har kunnat det. Dumheter är dumheter också när den populäraste uttalar dem. Ja och det omvända gäller också naturligtvis. Fast det omvända är det inte så många som bryr sig om. Såklart.

Det är OK.

En regnig dag kan vara en bra dag. En dag att ta till vara på. En dag när man gärna sitter kvar inne. Påskvecka. Ja, tamefan. Igen. Nu kör vi igång den här veckan på riktigt.