Pasta alla carbonara

Min vecka börjar närma sig sitt slut. En tröttvecka. Igen. Den andra i rad. Jodå, jag är rätt nöjd. Fast jag får säga NEJ, nej, nej till stort Amerikanskt företag, fast jag får säga NEJ, nej, nej till Kanadensiskt företag, fast jag får säga nej, nej, NEJ till Spanskt företag vars satelliter jag iof gärna velat se VSCP i. 1719 dagar kvar. Jag klagar inte. Allt detta är bra. Mycket bra. Det är lugnt. Låtsasjobba är jag bra på och nog fan kan jag hålla på med det i sjuttonhundra dagar till alltid. Fast lite surt är det såklart. Andra plockar upp ett serverat bord och äter sig mätta på mitt jobb.

Windows uppdaterar sig alltid den här tiden på fredagarna. Det där first tire. Varför vale jag det. Jo man ville ju se det senaste. Men slöseri på mig såklart. Numera. Jag kör Spotify på Windowsburken och kompilerar Windowsversionen av VSCP där då och då. Inte mycket mer längre. Skönt.

Fast jag är ingen sådan där koscher typ. Som bara gillar ett. Som avskyr allt annat. Gillar många och olika. Har alltid gjort. Nyfiken. Kanske för nyfiken.

Får fyra pers att titta på en helt meningslös video under en timme. En bedrift. Egentligen. Lika meningslöst egentligen som en tv-tablå var som helst i världen en vanlig torsdagskväll.

En film om Woodstock ikväll. “Taking Woodstock”. “Dramakomedi” skrämmer lite iof. Ja måste ändå ses såklart. Så man får hålla sig vaken. Klockan 21:45 på tvåan börjar den. Om du också betalar tv licens och vill se.

Får semla av K på eftermiddagen. Det är snällt eftersom jag äter upp hennes också på tisdagen. Godis dessutom. Kan ha bidragit till dagens trötthet. Fast iof var jag trött redan innan det där. Men piggare blev jag i alla fall inte av att tugga i mig det där. Kanske gladare dock. Fast jag var rätt glad innan också. Jo jo.

Fast Loosbagarn har använt en torr bulle idag. Den var verkligen inte dagsfärsk. Alltså en torrbullesemla till på kort tid. Annars är det inget fel alls på Loosbagarns semlor. Nej då. Men det måste såklart vara färska grejer. Bullen med.

Kan nog inte säga att jag lyckats med något idag. Fått något ur händerna. Ja det gäller nästan hela veckan. Illa. Fast det finns ju de som inte lyckas få något ur sina händer under ett helt liv. Fast det brukar iof tro att de är de viktigaste personerna i världen ändå. Konstigt. Ja-ha-då.

Pasta alla carbonara ikväll. Kolarbetarhustruns specialitet. En av mina absoluta favoriter i matväg. Har hängt med sedan Uppsalatiden. Jodå mycket pasta åts det där. Långa tider bara pasta och ketchup. Vi fick nämligen studiemedel en gång per termin. Den sista månaden kunde vara rött kärv. Numera lever man väl på nudlar. Tror jag. Studenter har alltid ätit dålig mat men druckit god öl.

Fast det är fejkon istället för bejkon (ja bacon) här såklart. Någon måtta får det allt vara på dödandet.

Förresten var det nog second tire. First var visst internt inom Microsoft. Så långt har vi inte gått in i det träsket.

Fast Windows är bra. Linuxfolk gnäller förbannat mycket utan anledning också. Jag med antar jag. Men jag är en ocool gubbe. Då borde man ju förfan få gnälla. För annars när?

Pi dagen gick mig förbi. Ändå hade både min framlidne mor, kompisen Bogg och Einstein födelsedag den 14’e. Får fira Pi dag nästa år istället. Om man lever. Idag s:t Patrick’a day. Men bara på Irland tror jag. USA kör något annat datum. Tror jag. Men jag är såklart grönklädd idag. Från topp till tå. Fast det är jag ju annars också. Jo. Gammal gubbe som det växer mossa på. Ni fattar. Varje dag s:t Patrick’s day.

Hur jag skall lyckas hålla mig vaken där på soffan idag det vet ingen. Allra minst jag. Det kommer att bli en pers. Före Woodstock-filmen har vi nämligen en halv film som blev kvar sedan i onsdags att ta oss igenom. En skitfilm visserligen. Trots Roberts och Serendon och Astronauten… vad han nu heter. Har han varit astronaut i mer än en film? Månresan satte sig hur som helst. Numera alltid astronaut. Men skitfil som sagt. Hur tre toppskådisar kan säga ja till en sådan skitfilm övergår mitt förstånd. Fast pengar antar jag. Mitt förstånd har aldrig riktigt fattat det där med pengar. Synd egentligen.

Sju minuter kvar. Sen så.

Tänk om solen inte går upp imorgon. Eller om himlen faller ner över våra huvuden. Visst skulle det vara illa? Om man vill an man oroa sig över det idag. Jodå. Oroa sig så in i helvete. Men inte jag då. Jag försöker anpassa mig till en låg orosnivå som var den som var den vanliga innan det första inkassobrevet landade i brevlådan. Oj vad livrädd man blev. Något år senare blev man inte det. Nu tänker jag gå till det där livrädda hållet igen. Fast egentligen skulle jag vilja sätta åt de där avskummen. Men världen behöver väl avskum också. Det är så vi uppskattar personer som inte är det. Som Lasse Krone’r t.ex. Han är inget avskum. Tror jag i alla fall inte. Men vad vet jag egentligen. Många som på ytan verkar vara snälla personer är skitar innerst inne. Japp MÅNGA.

Tre minuter.

Ja man kanske skall plocka ihop. Stänga ner skärmar. Datorerna får snurra. Allihop. Behövs de längre. Har två sponsrade i Miami också.

We got some hosting partners like Hosted.nl to cover our websites and for our infrastructure we got a VPS from the guys at VPSServer.com. They provide 100% SSD and software defined storage with the fastest server(s) world wide. We can really recommend our hosting partners.

Ja mer reklam kommer ni inte se här. Det där hör till VSCP. Men dom är bra, SSD diskarna märks och jag vill gärna göra reklam för dem just därför.

Fast det skiter väl du i.

Jaha!?

Nu är det helg. Mina steg bär mig snart upp för trapporna. Inte till himlen men åtminstone till lägenheten. MAT. Jo jag gillar mat. Mat och soffan. Bra grejer. Ja semlor också såklart. Och annat. Mest sådant man kan äta.

Får man önska en trevlig helg?

Svårt

Var kan jag köpa VSCP moduler?”  “Kan du göra det som konsult?” Ja de kommer de där frågorna. Ja och jag svarar

NEJ och NEJ och åter NEJ

För det kan jag inte. Varken sälja saker eller ta konsultuppdrag. Och det svider i mig. Såklart. Mest för att det är så förbannat dumt.

Saknad

Han höll ett A4-papper framför ansiktet, och drog bort det. Då fick han ett förvånat ansiktsuttryck till svar från Mino. Andra gången blev det samma reaktion. När Hans gjorde det en tredje gång så skrattade barnbarnet. Då vände sig Hans om och somnade med ett leende på läpparna, sa Noomi Arvas Liljefors.

Source: Hundratals samlades när Hans Rosling begravdes i Uppsala | Aftonbladet

Guld

Det är lite vår i luften. Inte meteorologiskt såklart. Men känslan finns där. Jodå det märks på åtgången av fågelmat också. Ingen annan tid på året går det mer än nu. Kåta småfåglar kräver sitt.

Ekorren skall också ha mat. Såklart. Orättvist vore det väl annars. Japp och det hade framgått att det verkligen var en ekorre och inte en råtta om jag hade haft en riktig kamera. Men nu har jag inte det.

Fredag. Äntligen, känns det faktiskt. Jag vet inte vad som hänt. Normalt är det tvärt om för mig. “Nej, nej helg igen” liksom, jag behöver alltid fixa lite till. Men inte nu alltså. Omfamnar lite ledighet. Pensionärslivsanpassning kanske.

Även de unga börjar gå mot femtio. Ja jävlar. Grattis Marcus. Fyrtiofyra. Ja jävlar.

Men jag orkar inte skriva mer. Kaffet är slut. Jag skall springa upp på berget här utanför, det som är högre än Brattberget, och joddla tror jag. Lusten fick jag efter att ha tittat på nedanstående video. Människorna är förunderliga varelser…