VSCP hmmmm…. hmmm…. and hmmmmm….

Att jag inte är i videobranchen har märkts på andra videos jag gjort. Här kommer en till som ett bevis på detta faktum. Redigeringsprogram kostar pengar och kräver en dator som orkar med dem är det enda jag kan säga till mitt försvar. Ja, manus, göra ett alltså,  lönar sig liksom inte utan det andra. Men en dag kanske…

Jag har ofta fel

Kokar kaffe. Fel! Brygger kaffe. En ny morgonrutin kvar för att stanna. Tydligen. Men också en kvällsrutin sedan några veckor tillbaks. Resulterar i mycket nattspring om jag nu lyckas somna som den koffeinstinne jag är när jag lägger mig. Men den vanan skall termineras. Avslutas. Exploderas till ingenting. Möjligen imploderas.  Morgonrutinen, ja…. vi får se hur det blir med den. Är ju gott. Igen. Sen man vant sig, återigen. Jag är lite förvånad över den här ökade kaffekonsumtionen. Förut flera kannor om dagen plus två paket cigaretter.  Är det däråt, åt det hållet jag är på väg igen? Hoppas inte. Liksom.

I helgen small det till på bloggen och en massa läsare började läsa ett flera år gammalt inlägg. Jag iakttar förvånat som vanligt. Alltid är det dessa dödsrunor.

Swesoft hette en organisation under början av 90-talet (det finns en annan organisation under namnet idag) som Svenska mjukvaruutvecklare hade. Man ställde ut tillsammans på mässor och lobbad och sådant där. Mjukvaruutveckling var inte en så het bransch under den tiden. Det fann Graph In The Box. Linghem. Punkt.  Men en grej man gjorde och som senare presenterades på Regeringskansliet var en undersökning av Svensk mjukvaruindustri. Och det man kom fram till var att alla lovande Svenska mjukvaruföretag startar som rena produktföretag och slutade som konsultföretag. Anledningen såklart att det tar tid och kostar pengar att ta fram nya produkter och även om man tjänar pengar på sin första produkt så äts de upp under många år av nyutveckling och expansion. Alla var såklart ense. Det där är ju dumt. Det vore bättre om de jobbade med produkten hela tiden. Ja jämför Evothings. Men det som är ännu värre är att varenda rådgivare kommer råda dig att konsulta bredvid din produktutveckling idag också. Idioti. Ett dåligt råd. Ett dumt råd.  Koncentrera dig på produkten. Kan du inte få pengar till utveckling så hitta andra vägar att hålla en koncentrationen på det du VILL göra inte det andra VILL göra.

Ett annat minne jag har från den där träffen på regeringskansliet var det en man med invandrarbakgrund sa. Han jobbade på en ordbehandlare. Ja det här är en tid när Word Perfect är standard. Japp och då menar jag STANDARD. Han sa

En dag kommer någon att göra en ordbehandlare som är bättre än Word Perfect och som tar över marknaden…

Jodå vi fnissade lite. Försöka kunde man ju. Lite, “idiot” men det uttalades inte. En man med invandrarbakgrund var den ende i den salen som trodde på det där. Lovar. Men vem fick rätt? Jo Jo! Jag använder mig av hans ord varje gång jag ser en stor dominans på marknaden. För att se att den inte behöver vara för evigt. Google någon? Det går alltid att vinna. Om man har tid och lyssnar på kunderna. Så gjorde Word teamet. Släppte skit. Sen lyssnade de. Gjorde det som efterfrågades. Släppte något som var lite bättre. Lyssnade. Osv. Till slut var de bäst. Microsoft har ju gjort det där med flera av sina produkter. Men sen blev de gudar oh hamnade i himlen för långt bort från sina användare. Glömde bort det där. Men ett enkelt recept att följa för oss andra är det . Eller hur?

Fast det där var förr såklart. Idag räcker det att vara snygg, välklädd och röra sig runt Stureplan. För att få stålar alltså. Att leka med en stund. Fast å andra sidan ser det kanske bara ut så härifrån mitt perspektiv. Jag har ofta fel och ser dessutom dåligt åtminstone på ett öga.

På tal om krämpor. Axeln gör ont. Förbannat ont. Men röntgen igen den sista dennes. Frågan är om protesen lossnat mer från benet. Men jag skall inte trötta er, mina kära läsare, med det där. Icke.

Tänk att ha ett team. Muskler. Några år. Då skulle ni se på fan. Vi skulle ta över.

Fast va fan. Det finns stenar att lägga upp på andra stenar. Idag också. Låtsasjobb. Sten på sten. Ett sandkorn i taget buret och lagt på samma ställe under tillräckligt lång tid, blir en grushög.