Arvid Åhlund: Landsbygden är knappast någon skräpyta

Regeringen satsar en knapp miljard de kommande två åren på att förbättra förutsättningarna för företag på landsbygden. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) under en pressträff på torsdagen.

Source: Arvid Åhlund: Landsbygden är knappast någon skräpyta

Hälsingevyer blev spelkoncept – nu skapar bröderna öppna världar åt miljontals människor

Brödernas föräldrar flyttade till Delsbo 1980 i samband med den gröna vågen. De ville att barnen skulle växa upp ute på landet. Beslutet skulle visa sig vara helt rätt; ute på landsbygden kunde kreativiteten flöda.

Source: Hälsingevyer blev spelkoncept – nu skapar bröderna öppna världar åt miljontals människor

Skånes tyngsta affärsängel

”Vissa grundare som har konkat ett bolag har lärt sig mer. Det är som att lära sig cykla, vem har inte trillat och fått skrapsår på benen när de lärt sig cykla. Problemet är när vi har en kultur där vi bara glorifierar dem som är uppe på cykeln istället för de som trillat 300 gånger.”

Source: Skånes tyngsta affärsängel: Många blir lifestyle-entreprenörer för att ha det mysigt och trycka totebags

Såja

Så tar man sig igenom alla siffror och avstämningar. Det är en lika jobbig process varje gång, men en fantastisk skön känsla när allt är klart och alla kolumner stämmer. Nu är det såklart inte som vanliga år här. Grodans Paradis AB är vilande (det finns egentligen inte ett begrep “vilande” men ändå), avregistrerad från både moms och F-skatt, men skeppet (det är firman det) skall ändå hållas flytande under de här åren tills skuldsaneringen är klar. Anledningen till det är VSCP. Visst kunde allt köras på som vanligt också. Men vill inte krångla till saker och skapa tveksamheter om syften under de här åren så att missförstånd uppstår.

Mitt enda mål är alltså att hålla VSCP användare servade och att behålla så mycket av upparbetad kompetens som det går genom att fortsätta koda och bygga VSCP pryttlar. Pengar tjänar jag inga dock. Hittar jag ett arbete så är jag i alla fall fortfarande igång kunskapsmässigt. Jag tjänar iof inga pengar då heller.  Sannolikheten är dock inte stor för det där “hittandet”. Därom är arbetsförmedling och jag överens. De vill helst att jag avregistrerar mig helt eftersom jag “inte har några bidrag”. Hmmm… Men jag vägrar. Sen må Sverige (ja världen också) skrika hur mycket det vill efter IT kompetens. Gamla gubbar gören sig icke besvär.

Men summa summarum, nu får jag alltså återgå till det där staplande av stenar på varandra. LYCKA!

Jag tror att jag firar det med att gå och lägga mig. Då med en förhoppning om att vaka upp imorgon igen. Helt säker är jag aldrig. Men hoppas varje kväll. Den där längtan efter en dag till att åstadkomma storverk på.