Vår på kullen

De är så obetydliga snödropparna som växer där mot väggen in mot pannrummet.

Man måste böja sig ner för att se dem  “på riktigt”,

Jo visst är det snödroppar. Våra “förstingar”. Det är vår här på kullen med det stora gula huset.

 

Men fåglarna skall väl ha mat en månad till. Tills björnen vaknar och är här och tar sin del av solrosfrön. Jo med våld, det skall erkännas.

Granen från i jul ligger utkastad och ensam. En liten gran har inget värde den här tiden på året. Inte annat än som bränne i kompost eller panna.  Men sönerna lovade att de tog toppbiten i år. Att den fortfarande lever där på berget den här granen som stod där i salarna vackert utsmyckad några veckor i juletid. Det är alltså inte mord, bara på sin höjd misshandel av träd som borde få bli stort och vackert. Så låt gå för det.

 

Guld

Det är lite vår i luften. Inte meteorologiskt såklart. Men känslan finns där. Jodå det märks på åtgången av fågelmat också. Ingen annan tid på året går det mer än nu. Kåta småfåglar kräver sitt.

Ekorren skall också ha mat. Såklart. Orättvist vore det väl annars. Japp och det hade framgått att det verkligen var en ekorre och inte en råtta om jag hade haft en riktig kamera. Men nu har jag inte det.

Fredag. Äntligen, känns det faktiskt. Jag vet inte vad som hänt. Normalt är det tvärt om för mig. “Nej, nej helg igen” liksom, jag behöver alltid fixa lite till. Men inte nu alltså. Omfamnar lite ledighet. Pensionärslivsanpassning kanske.

Även de unga börjar gå mot femtio. Ja jävlar. Grattis Marcus. Fyrtiofyra. Ja jävlar.

Men jag orkar inte skriva mer. Kaffet är slut. Jag skall springa upp på berget här utanför, det som är högre än Brattberget, och joddla tror jag. Lusten fick jag efter att ha tittat på nedanstående video. Människorna är förunderliga varelser…

VSCP hmmmm…. hmmm…. and hmmmmm….

Att jag inte är i videobranchen har märkts på andra videos jag gjort. Här kommer en till som ett bevis på detta faktum. Redigeringsprogram kostar pengar och kräver en dator som orkar med dem är det enda jag kan säga till mitt försvar. Ja, manus, göra ett alltså,  lönar sig liksom inte utan det andra. Men en dag kanske…